Agent-Magnus – Blogg som förespråkar folkmord


I bloggosfären förekommer det mesta mellan himmel och jord. Inte så konstigt, och det kanske till och med är önskvärt i viss utsträckning.

Och enögda bloggare är inte speciellt ovanliga. Somliga anser givetvis att undertecknad är en bloggare tillhörande den kategorin. Jag delar inte en sådan uppfattning av lätt insedda skäl, å andra sidan så får folk tycka vad de vill.

En sak som jag inte kan undvika att bry mig över är hur vissa bloggare i praktiken förespråkar folkmord (genocide). Agent-Magnus och hans Mossadblogg är en sådan. Där tillåts anonyma personer kommentera och föreslå atombomber mot muslimer, och (!) texterna får stå kvar utan annat än halvtama kommentarer från Magnus själv.

Jag undrar om inte ”Kalle”, som en av folkmordsförespråkarna heter, är en pseudonym för Magnus själv. I annat fall är det väl någon av personerna som gömmer sig bakom pseudonymerna ”Simulev” eller ”Alicio”. Magnus länkar utan att tveka till dessa bloggar och andra som förespråkar folkmord. Den ökända Jihadbloggen som drivs av en kristdemokrat i Malmö är bara ett exempel på ytterst tveksamma hemsidor i länksamlingen..

Häromdagen fick jag ett mail som krävde att jag skulle länka till en av de judiska medarbetarna på Mossadbloggen eftersom jag citerat honom. Han hävdade att texten jag citerat omfattades av copyright och att jag därmed var skyldig att länka till källan. Visserligen blir jag full i skratt över en så häpnadsväckande okunnighet om lagar och regler, men jag förklarade givetvis att jag under inga omständig-heter skulle länka till en blogg som förespråkar folkmord som en lösning på Mellanösternkonflikten.

Att mailskribenten är jude tycker jag skärper allvaret i min anmärkning. Jag trodde i min enfald att just judar var extra kritiska till folkmordsförespråkare med anledning av deras historia av förföljelser som accentuerades i och med förintelsen.

Men det visar sig i stället att de bloggar som släpper fram, och/eller drivs av folkmordsförespråkare, ibland är Pro-Israeliska och – drivs av judiska unga män.

Wille Faler på bloggen ”The Libertarian in Room 101” skriver idag om konflikten:

Min poäng är att hela frågan är så totalt och onödigt polariserad och politiserad, vilket i slutändan sannolikt går ut över oskyldiga civila i mellanöstern och i väst, då det polariserade läget knappast kommer att lösa konflikterna.

Personligen kan jag tycka att de som aktivt förespråkar folkmord, och länkar till andra sidor som gör det, går längre är så. Extremism är svagt ord i sammanhanget.

Även om Wille till viss del har rätt i sin kritik så finns det åsikter som är bortom allt rimligt vad gäller vett och sans. Och det är dessa avgrundsåsikter jag ställer mig väldigt tveksam till..


17 svar till “Agent-Magnus – Blogg som förespråkar folkmord”

 1. Min personliga reflektion: Jag läser bloggar med större intresse och välbehag då författaren skyltar med sitt verkliga namn. Det känns mer äkta då. Så även om jag ligger en bit till höger om dig politiskt Jinge, så tillhör detta en av mina favoritbloggar.

 2. Visst finns det en hel del avgrundsåsikter (i extremfälten på båda sidor) som är totalt oacceptabla enligt min mening.
  Mitt inlägg behandlar dock vänster-höger motsättningen i konflikten i allmänhet och attityderna som finns (benhårt hålla på ens ”egen rätt” utan att lyssna på sakligare argument från andra sidan bordet).

  Vad gäller uppmaningar till våld, mord osv är det åsikter och uttryck som bör fördömas i de kraftigaste av ordalag oavsett var de kommer ifrån.

 3. Jo jag vet vad ditt inlägg handlade om. Det var därför jag länkade dit så att intresserade kan läsa hela.. :-)

  Vad gäller uppmaningar till våld, mord osv är det åsikter och uttryck som bör fördömas i de kraftigaste av ordalag oavsett var de kommer ifrån.

  Absolut!

 4. ok ok. Men vadå DET STÄLLET? artikeln var från FOLKET I BILD KULTURFRONT är de också bannlysta nu? och den kom med förra gången….

 5. ”och den kom med förra gången….”

  Tack för tipset. Den kommentaren är oxo raderad nu så nu finns den inte med längre. Nästa gång du struntar i vad jag säger så raderar jag varendadjävla kommentar du skrivit här i samband med att du åker in i filtret! :-( :-(

 6. Fan vad du är folkilsken då Jinge!

  Vad hade han lyckats länka till? Nehej det får jag nog inget svar på. Men jag undrar en sak, jag har läst på mossadbloggen ett par gånger, men hur kommer det sig att en del av de vettiga här kommenterar där? Bör man verkligen stimulera diskussionen på ett sådant ställe?

 7. Det ar sant att ”mossadbloggen” haller ett hogre tak an vad du gor har pa jinge.se. Men, det skall tillaggas, att den yttrandefrihet som galler dar inte nodvandigtvis behover betraktas som medhallande. Jag har foljt hela traden och, jissess, ”Kalle” AR verkligen rabiat, men jag tror samtidigt att du far svart att tillskriva antra skribenter hans asikter.

 8. Jag tror inte för ett ögonblick att det är någon slags konsensus när det gäller kommentarerna där. Han är extrem. Men i samma ögonblick man upplåter plats åt någon som förspråkar folkmord så blir man medskyldig anser jag. Tänk bara om man hade stoppat nazisterna!?

  Jag släpper aldrig in den sortens synpunkter här även om somliga försöker ibland.

  ”Yttrandefrihet” råder inte för de som kommenterar. Det är min blogg och jag släpper bara fram kommentarer som jag kan stå för. Det betyder inte att folk behöver tycka som jag, men när folk förespråkar folkmord har de för länge sedan passerat gränsen för vad som kan passera.

  Och DEN gränsen bör Mossadbloggen dra tydligt annars blir de misstänkta för att själva vara ”Kalle”

 9. Men Jinge, kastar du inte sten i glashus här? Du länkar ju t ex till Ali Esbati, en man som skänker pengar till terrororganisationer som PFLP, gerillor i Sydamerika m.fl. är inte detta i stort sätt samma sak?

 10. Nej men Apan! Hittar jag ngt lämpligt postgironummer så kan jag oxo sända en slant. DEt jag talar om är UTROTNING av palestinierna. Senast idag skrev Magnus (Kalle) ett inlägg som var åt det hållet.. Eller om det var Gus eller vem det nu är som döljer sig bakom ”Kalle”..

 11. Jinge, nu kanner jag inte till nagra PFLP aktiviteter som inte har med vald att gora – dom finns sakert och jag utgar ifran att det ar dessa du amnar stodja – men tror du inte att dina pengar riskererar att anvandas till arrangeranded av terrorism riktad mot Israel och/eller andra mindre-adla andamal; sasom oroligheter i Marocco och Jordanien?

 12. ”Jinge, nu kanner jag inte till nagra PFLP aktiviteter som inte har med vald att gora – dom finns sakert och jag utgar ifran att det ar dessa du amnar stodja”

  Hör du talas om några så tipsa mig så att jag har ett bättre försvar..

  När det gäller just Israel så borde vi bojkotta allt amerikanskt oxo eftersom de finansierar israels terrorism mot palestinierna..

 13. Vanta nu, sa du kanner inte heller till nagra fredliga PFLP aktiviteter? Skall jag tolka det som att du de facto stoder deras terrorism? Betraffande bojkott ar det ett uselt satt att hantera konflikter da de direkta konsekvenserna blir mindre foretagsinkomster, farre jobb and mindre disponibel inkomst hos vanliga manniskor. Indirekt kan det visserligen leda till patryckningar ifran valjare till regering men, ja, det ar langt ifran garanterat.

 14. PFLP-aktiviteter som är fredliga är ju diverse kulturcentra, sjukstugor och liknande. PFLP vill dock inte utrota vare sig judar eller israeler utan deras militära gren gör motstånd mot en ockupation (PFLP är alltså ett kommunistiskt parti, med en väpnad gren).

 15. Malte,

  Tackar. PFLP ar alltsa organiserat pa likartat satt som Hamas och Hizballah etc. Deras ide om en Arabisk stat med en judisk minoritet ar intressant.

  Jinge,

  Ar det detta du menar? Ser du en losning pa konflikten iom upprattandet av en arabstat med judisk minoritet (som, enligt PFLP, erhaller samma rattigheter som arabiska medborgare)?