Aftonbladets rubrik: Svenskar ska dö


Nu hänger Aftonbladet på i förföljelsen av muslimer i Sverige.

Möjligen så kan de tycka att de behöver följa upp Expressens ljugerier, eller också duger inte Olinda som försäljningargument när man inte kan visa naken-bilder på henne.

Men den dagen kommer, var så säker!

Aftonbladet har lyckats ragga upp en hemsida som enligt tidningen uttalar hot mot Sverige. På arabiska. Och servern ligger i USA.. Himla trovärdigt, eller hur?

I samma veva har Timbro gått ut och berättar att de nu ska intensifiera information om arabvärlden. Och som av en händelse håller ett antal Pro-Judiska bloggar på att skriva spaltkilometer i samma ärende. Att informationen de sprider ofta tas ur israeliska källor nämner de inte. Lika lite nämner de att det i de allra flesta fall handlar om desinformation.

Men att bloggarna inte begriper bättre har jag trots allt en viss förståelse för. Men att media gör sig till redskap för att ytterligare förstärka islamofobin kan jag inte acceptera.

AB: ”Expert: Första gången terrorhot riktas mot oss som land. Här hetsas muslimer att attackera Sverige med bomber. En internetsida med terror-kopplingar beskriver hur svenskarna ska dö: ”Jag väljer järnvägsstationen eftersom den är full av svenskar. Precis som det var i Madrid”.

”Webbsidan är på arabiska och registrerad i Gaza och i Uzbekistan. Den är även kopplad till en adress i Arizona i USA.”

Servern står i Huston Texas och drivs av två amerikaner.. :-)

(Läs: Servern står i USA. Och vem som helst kan registrera en domän var som helst, t.ex. kan CIA eller vem som helst stå bakom den sidan. I.a.f. skulle CIA/FBI/NSA knappast tillåta en Al-Qaidaserver i USA, eller hur?)

AB: ”– Säkerhetspolisen måste självklart ta det här på allvar, säger Jan Mörtberg. Men han menar dock att Sverige inte är något självklart mål för terrornätverk. Sverige inte hatat –Sverige stödde till exempel inte kriget i Irak. Tvärtom uppfattas Sverige som mer positivt än till exempel USA i den muslimska världen. Det är svårt att se till vilken nytta Sverige skulle angripas.”

Men varför då över huvud taget skriva om det..?

Personligen är jag övertygad någon av de i lokala arabhatarna i Sverige som totat ihop sidan. Jag har t.o.m. ett par namn på läpparna..

Länk till Aftonbladets HOAX!!


15 svar till “Aftonbladets rubrik: Svenskar ska dö”

 1. ”Personligen är jag övertygad någon av de i lokala arabhatarna i Sverige som totat ihop sidan. Jag har t.o.m. ett par namn på läpparna..”

  Hej! Varför komma med konspirationsteorier när man bara kan gå till källan för hoten?

  http://www.islam-minbar.net/modules/newbb/viewtopic.php?topic_id=2692

  Den ”arabhatare” som ”totat” ihop den här sidan är ju uppenbarligen kunnig i arabiska…

  ”Men att media gör sig till redskap för att ytterligare förstärka islamofobin kan jag inte acceptera.”

  Det håller jag inte med om. Aftonbladet är tydlig med att distansera mellan fredliga muslimer å ena sidan (99% av alla muslimer) och den lilla extrema islamistiska minoriteten (som främst utgör ett hot mot muslimerna själva, som i Egypten nu senast).

  ”Och som av en händelse håller ett antal Pro-Judiska bloggar på att skriva spaltkilometer i samma ärende.”

  Vore intressant att veta vilka bloggar som är ”Pro-Judiska” och var jag hittar alla spaltkilometer de skrivit om den här (pseudo)händelsen med ”hoten”.

  MVH

 2. Visst serrö.. Och du tror att CIA/FBI/NSA/Echelon skulle låta en Al-Quaidaserver stå och puttra i Houston, TX ?? :-)

 3. Hej!
  Hur sjutton ska FBI kunna hålla koll på alla tusentals islamistiska sidor på internet? De amerikanska underrättelsetjänsterna, inkl. FBI, har tyvärr ytterst få arabisktalande medarbetare (något man nu försöker ändra på). För 1-2 år sedan uppdagade ju ex. SR Ekot att Hamas hade sin hemsida ”hostad” på en svensk Telia-server. Tror du allvarligt att Telia har personal som sitter och söker efter islamistiska sidor (dvs arabisktalande personal som gör det?). Eller att SÄPO har arabisktalande personer som sitter och letar islamistiska sidor i Sverige? Eller att FBI har kapacitet att övervaka och stänga ner alla islamistiska sidor i USA?

  Ahmed Rami’s sajt ligger för övrigt även den i USA, men den omfattas av USA:s omfattande yttrandefrihetslagar (som är mer långtgående än de svenska). Skulle inte förvåna mig om även denna nya islamistiska sida INTE bryter mot ”freedoom of speach”.

  För att återgå till min fråga Jinge, du skrev:

  “Och som av en händelse håller ett antal Pro-Judiska bloggar på att skriva spaltkilometer i samma ärende.”

  Vore intressant att veta _vilka_ bloggar som är “Pro-Judiska” och var jag hittar alla spaltkilometer de (vilka?)skrivit om den här (pseudo)händelsen med “hoten”.

  MVH

 4. Som sagt, jag ställde en fråga ang ditt påstående “Och som av en händelse håller ett antal Pro-Judiska bloggar på att skriva spaltkilometer i samma ärende.”

  Vore intressant att veta vilka bloggar som är “Pro-Judiska” och var jag hittar alla spaltkilometer de skrivit om den här (pseudo)händelsen med “hoten”.

  Med vänliga hälsningar,
  moje

 5. På forumet på http://www.sinbad.se så påstår muslimer att sidan verkligen är gjord muslimer… Den har nämnts på diverse arabiska nätplatser.

  ”Bara för att någon tillhör en minoritet behöver det inte betyda att denna någon inte är en komplett idiot.”

 6. Snoozer! “Bara för att någon tillhör en minoritet behöver det inte betyda att denna någon inte är en komplett idiot.” Nej det har jag aldrig vare sig trott eller påstått.

  ”påstår muslimer” det? Jag har sett EN som påstår det, och jag vet inte hans etnicitet, bara vad han utger sig för att vara.

 7. Hörrö ”Moje”! Vilka bloggar som är pro-judiska, aka pro-israeliska, kommer jag att återkomma till i en bloggning och inte i en kommentar. Det finns ett, i mitt tycke mycket märkligt fenomen, och det är att en bunt judiska män i vårt lilla land gemensamt satt igång att hetsa mot araber och islam.

  Och det finns, i mitt tycke, alldeles tydliga spår av samarbete och/eller t.o.m. samordning.

  En i sammanhanget lustig detalj är att antalet bloggar med samma agenda vida överstiger gruppens relativa storlek.

  Det tycker jag är rätt intressant, men jag tänker inte prata sönder mina funderingar och tankar kring det i en kommentarsomgång.

  Därför kommenterar jag inte mer i den delen.

  En annan sak du skrev: ”Hur sjutton ska FBI kunna hålla koll på alla tusentals islamistiska sidor på internet?”

  Det är antagligen ett fult retorikknep från din sida att ställa den frågan.

  Eller oxo så är du totalt okunnig i ämnet. Men Googla på Echelon och försök ta till dig vad du hittar om den verksamheten.

  Du kan vara fullständigt övertygad om att NSA/Echelon har koll på internettrafiken mellan USA och omvärlden.

 8. Tack Mathias!

  ”Bevara oss från den stora judiska konspirationen.”

  Ja det där tugget som nassarna hålls med har verkligen blivit något av en hämsko för alla som gillar att diskutera saker och ting. Vettiga människor törs knappast ta i frågan i pur rädsla för att bli kallade antisemiter, rasister eller vad som helst.

  Jag har, precis som du, läst en massa skiit på det temat genom åren. Att judar håller ihop är knappast märkligt. Har man utsatts för så mycket förtryck och organiserat folkmord i apokalyptisk omfattning så är det snarare förvånande att inte judar knallar omkring med en Colt Peacemaker fastknuten på låret.. :-) Men att det judiska folket håller ihop och försöker hålla sina traditioner vid liv är det mest naturliga av allt.

  Inte heller är det speciellt märkligt att judar i Sverige är pro-Israeliska. Givetvis så är en del det, samtidigt som en nog majoritet av sveriges judiska befolkning anser att Israel snabbt som attan bör utrymma Västbanken och Gaza.

  Cordelia Edvardsons uppfattning (även om hon bor i Jerusalem) ligger nog närmare vad de flesta här anser även om den israelkritiska gruppen kanske inte når upp till 83% som är den generella normalnivån.

  Mina funderingar rör mer det faktum att det finns ett relativt stort antal bloggar som för fram en tämligen homogen syn på araber/palestinier/islam. Det antalet står inte alls i proportion till den faktiska förekomsten av extremt Pro-Israeliska svenskar med judiskt påbrå.

  Och DET är något som jag kikar lite närmare på och kommer att återkomma till i en bloggning. Frågan är mycket intressant och har ingenting med någon stor judisk konspiration att göra. En sådan finns nog bara i nazzarnas (kort)håriga huvuden..

 9. I stort sett håller jag med dig där. Men det skapar bara frågan i mitt (kort)håriga huvud – varför det är så lätt för en del att blanda ihop ”projudiska” och ”proisraeliska”. Skillnaden borde vara ganska lätt att se, och ändå är det ofta judarna, snarare än pro-israelerna, som får ta emot släggslag, och det tycker jag är rätt ruskigt.

  För det första för att man inte behöver vara jude för att vara pri-israel. Att jag är jude är ingenting jag direkt avslöjat på Maskilim – men eftersom jag knappast försöker förneka saken heller så kommer det säkerligen fram på andra sätt.

  Att det finns bloggare som tycks lida av ett svårartat fall av islamofobi är nog rätt säkert. Jag hoppas du inte räknar in Maskilim i den kateogrin, i så fall tar vi våldsamt avstånd från detta. Som du kanske har märkt så har Maskilim gått till rätt kraftig attack mot t.ex. Runar för hans fadäser. Vi har också sedan några dagar tillbaka en palestinsk medarbetare på Maskilim, så jag vågar nog påstå att vi inte hatar araber eller palestinier heller.

  Vad gäller det här inlägget så tog jag upp det för att jag tycker det var en sak av intresse. Jag tror knappast att det finns något större hot mot Sverige i form av islamistisk terror, och jag tycker definitivt inte att islam på något sätt skulle utgöra något hot mot Sverige. Sådant tycker jag, rent ut sagt, är Sverigedemokrat-snack och vill inte ha mer att göra med än nödvändigt. Jag tror inte heller att någon större del av muslimerna stödjer sådant som står på sidan vi diskuterar – tvärtom så är jag helt säker på att de flesta muslimer bli lika upprörda vid tanken som alla andra – eftersom vi alla är människor.

  Men, inom islam, liksom inom alla större sammanslutningar av människor (och islam är en rätt stor mängd människor) så finns det ett antal dårar. Detta har visat sig inte minst genom 9/11-attacken och liknande. Det finns liksom ingenting att diskutera där. Och om det nu skuille finnas en liten grupp dårar, som tack vare Runars fadäser har fått för sig att Sverige är ett tänkbart mål, så är det definitivt värt att kommentera, utan att för den sakens skull behöva vara rädd för att kallas islamofob.

  Trots allt är det knappast muslimer jag vill skicka en känga emot – jag är uppväst i ett område med många muslimer, vi gick i skolan tillsammans, i sjuan, eller om det var åttan, så sympatifastade jag med ett par muslimska kompisar under Ramadan, för mig en viktig religiös händelse. Utan det är Runar idiotiska tilltal som i så fall har ställt till med situationen i det fallet.

 10. Mathias! Det finns en uppenbar risk att jag själv inte i alla lägen är så stringent som jag borde vara med semantiken. Lägger man in en värdeklassning i Pro-Judiska och en annan i Pro-Israeliska så är det nog så att jag i huvudsak menar det senare.

  ”Att det finns bloggare som tycks lida av ett svårartat fall av islamofobi är nog rätt säkert.”

  Det är nog en underdrift Mathias! :-) Jag kan räkna upp en hel bunt faktiskt..

  ”Men, inom islam, liksom inom alla större sammanslutningar av människor (och islam är en rätt stor mängd människor) så finns det ett antal dårar.”

  Exakt. Wahabbisterna och dess gelikar är ofta människor som hamnat ruskigt vilse. Själv är jag ju ateist och tycker egentligen att ALLA religiösa har hamnat rätt vilse.. :) Sedan spelar det mig ingen roll vilken tro de har.
  -Stackarna, tänker jag..

  ”i sjuan, eller om det var åttan, så sympatifastade jag med ett par muslimska kompisar under Ramadan, för mig en viktig religiös händelse.”

  Det låter rart. Själv har jag aldrig varit så drastisk, men jag har faktiskt valt att välja matstället ett par gånger utifrån en arbetskamrats religiösa tro. Hon ville verkligen inte äta fläskkött och dricka en stöl till maten. Även om hon var tämligen sekulariserad.

  Själv är jag numer tämligen beläst på islam, långt mer än vad man fick lära sig i skolan i vart fall. Men mina brister i det judiska är ännu för stora. Men jag håller så sakteliga på att läsa in om seder och bruk, och det är spännande..

  ”Och om det nu skuille finnas en liten grupp dårar, som tack vare Runars fadäser har fått för sig att Sverige är ett tänkbart mål, så är det definitivt värt att kommentera, utan att för den sakens skull behöva var”

  Absolut! Men det gör det inte. Sådana dårar finns inte. Dårar finns alltid, var man än är på planeten. Men som Expressen/Aftonbladet att blåsa upp en HOAX som en ”nyhet” är helt bortom rim och reson.

  Siten som Aftonbladet hänvisar till ligger i Houston, TX, och det är helt orimligt att tänka sig att Echelon/NSA/FBI/CIA skulle låta den stå kvar om den vore en verklig Al-Quaidaserver. Det skulle aldrig ske..

  Personligen är jag till 100% övertygad om att texten är skapad som någon sorts skämt, eller möjligen propaganda. Är det sistnämnda som gäller så är det Israel eller USA:s underrättelsetjänster som ligger bakom. Möjligen kan pro-Israeliska dårar vara inblandade. Om det är ett antal svenska ungdomar med arabisk bakgrund så är det ett rent pojkstreck. Dumt, men dock..

  Att göra som kvällstidningarna visar bara på deras förfall som nyhetsmedier.

 11. Det är troligt att en al-Qaida-sida antagligen skulle åka ner ganska fort, det stämmer. Vem vad får dig att tro att det påstås att det är al-Qaida som ligger bakom? Det finns väl fler knäppskallar än dem?

  Och jag köper inte alls din teori om att det skulle vara en provokation. Jag finner det synnerligen fånigt att tro att amerikanska underrättelsetjänster skulle ha järnkoll på de hundratals miljoner websidor som finns i USA. Det låter bara som en helt vanlig konspirationsteori bland många, om jag ska vara helt ärlig.

  Som du själv skriver finns det dårar överallt i världen. Varför är det omöjligt att just en sån här där inte kan existera? Det har du fortfarande inte förklarat.

 12. ”Det finns ett, i mitt tycke mycket märkligt fenomen, och det är att en bunt judiska män i vårt lilla land gemensamt satt igång att hetsa mot araber och islam.”.

  Hoppas du inte insinuerar att jag tillhör dessa. För trovärdighetens skull tycker jag att det ska bli intressant att se ditt nästa inlägg som handlar om ”alla de Pro-Judiska” bloggar som skriver spaltkilometer om det här hotet.

  Vidare: Jag skrev: “Hur sjutton ska FBI kunna hålla koll på alla tusentals islamistiska sidor på internet?”

  och du säger att min fråga är ett fult retorikknep!

  ”Det är antagligen ett fult retorikknep från din sida att ställa den frågan.”

  Jag är inte okunnig. Jag vet vad Echelon är. Men du får gärna Googla på hur många (i princip inga) arabiskttalande medarbetare som de amerikanska säkerhetstjänsterna har.

  Det är inget som säger att sidan som publicerat de här hoten mot Sverige tillhör al-Qaida. Det finns en mängd andra islamistiska grupper, och individer. Men i vilket fall som helst så tror jag att du är väldigt naiv om du tror att de amerikanska säkerhetstjänsterna har någon som helst möjlighet att ständigt övervaka – och lyckas stänga – alla de tusentals islamistiska sidor som finns på internet.

  Om de hade möjlighet att göra det så skulle de ju stänga andra olagliga sidor också, såsom barnpornografiska osv. Men det gör de inte, för att de inte har kapacitet.

  Att tro att FBI/CIA osv känner till ALLA islamistiska sidor är som sagt naivt. (Oavsett Echelon – som bara är ett verktyg som samlar in information, som sedan någon MÄNNISKA de facto måste sitta o tolka…)

 13. Krigskrönikan: ”Sedan har vi vår vän ”simulev” ….. Jag sökte lite på Internet för att se hur vanlig denna israeliska term – som låter rysk i mina öron – är och när/var den används. När jag då hittar domänen simulev.co.il så tycker jag att det är intressant i sig, men när det visar sig att denna domän är parkerad på – yes, you guessed it! – Everyones Internet i Houston, TX, USA”

  MEN DET ÄR JU SAMMA SERVER SOM DE SOM HOTAR BOMBA SVERIGE LIGGER PÅ !? Everyones Internet i Houston, TX, USA !!!

  Är det SIMULEV som ligger bakom hoten mot Sverige ??