Aftonbladet-Trend – Sexbloggar på löpet!


Ibland när jag ser löpsedlar från kvällstidningar blir jag full i skratt precis som de flesta andra.

Idag blev jag faktiskt lite nedstämd. Jag tänker på alla duktiga skribenter som arbetar åt Aftonbladet. Undrar hur de känner sig när Aftonbladet tar i så att livstycket sitter löst till. Jag behöver inte nämna namnen på dessa skribenter, det finns faktiskt fler än Helle, Åsa och Jan. Många fler..

Guillou försvarade Aftonbladets löpsedlar för ngt år sedan, det var rart av honom. Å andra sidan behöver han ju inte göra det av ekonomiska skäl som de andra skribenterna. Men det var väl ett utslag av någon sorts lojalitet, och det må vara honom förlåtet.

Att tidningarna hänger på en allmän blogghype kan ju te sig som rätt rörande det också. Ägarna börjar väl känna en viss oro kan jag tänka. Men visst är det synd om alla seriösa skribenter som känner att de vill förmedla nyheter?

Och varför anser inte Shipstedts att riktiga nyheter intresserar kvällstidningsläsarna längre? Baren-Linda och andra silikonkonsumenter tycks vara det kvällstidningsköpare intresserar sig för, och nu – sexbloggar ??

Stackars alla riktiga journalister!


3 svar till “Aftonbladet-Trend – Sexbloggar på löpet!”

  1. Haha, jag såg den allt jag med. Sen hade Excessen ett liknande löp, iaf vad beträffar typsnittsstorleken på ordet ”SEX”. Varje dag utan en kvällstidning är en dag i paradiset… med morgontidningar.

  2. Som jag sagt tidigare – löpsedelsrubrikerna är inte satta baserat på någon ”underskattning” av läsarens intelligens vilket man frestas tro utan baserat på erfarenheter av vad som får lösnummerköpare att slå till (den marginalgrupp som inte köper sitt Aftonblad varje dag).

    Fungerade inte dessa rubriker så skulle vi få se på andra. Din kritik drabbar alltså egentligen den tänkta målgruppen som faktiskt genom sitt beteende (köp) varje dag bekräftar rubriksättarnas erfarenhet.