Aftonbladet, Sveriges största skittidning!


Jag har ju aldrig varit någon större beundrare av vår kvällspress, och precis som många andra slänger jag långa onda ögon mot
– Aftonbladet.

Vilken av kvällstidningarna som har sämst renommé kan nog de lärde tvista om, men nu på morgonen så upptäckte jag ett nytt tricks som i vart fall retar mig så att det räcker och blir över.

Som ni ser på bilden till höger så dyker en annons upp över den notistext som jag valt att läsa. Dessvärre så går den inte att ta bort med mindre än att man klickar på annonsen vilket givetvis innebär att man vidarebefordras till låsfabrikantens hemsida. Med andra ord ett tämligen effektivt sätt att undanhålla nätläsarna från texten i Aftonbladets notiser. Man lockar med andra ord till sig klick från nätläsarna men i stället för den önskade artikeln så får man påtvingad reklam.

Epitetet Skittidning är därför en klockren benämning på produkten ifråga.

Andra bloggar om: , , , , ,

Källa: AB

[tags]Mediekritik, Skittidning, Aftonbladet, Reklam, Jornalistik, Politik[/tags]


13 svar till “Aftonbladet, Sveriges största skittidning!”

 1. Firefox+Adblock plus gör att jag knappast ser en enda annons nuförtiden. Mycket praktiskt.

 2. Jag kör Firefox, men den där varianten lyckas den inte blockera. Nä nu måste jag blockera HELA Aftonbladet i fortsättningen. Det går ju inte längre läsa deras artiklar.

 3. Håller med Schynder ovan av samma orsaker.

  Det är med största förakt för ”massorna” som Schibstedt-media (och övriga inom industrin)levererar folk som reklamboskap åt multibolagen och dekadensindustrin.

  ”Idag kan du dö,prenumerera på plus och läs!”-”så hittar du din A,B,C,etc-punkt”-”så knullar du bäst på arbetstid” osv.

  Tidningen består, förutom kulturreservatet, bara av resurskrävande dynga folk kunde klara sig förutan. Bäst vore om Linderborg och andra vettiga publicerade sina artiklar i en fri tidning.

 4. Ja nu är den sämre än på länge. Jag har mailat LO och krävt att man gör sig av med sin del, men får inget gehör. Jag skäms över att vara delägare i smörjan.

 5. Aftonbladet är nu avgjort värre en någonsin. Nöjessidorna sväller betänkligt och man har engagerat nya krönikörer som är avgjort borgliga. Att L0 äger omkring 50 procent av tidningen märks inte längre, man har gett upp för marknadskrafterna.
  När jag numera köpt och läst ett Aftonblad får jag exakt samma känsla efteråt som om jag tuggat i mig ett halvt kilo lösgodis – ett lätt illamående och tankar som
  jag ska aldrig mer köpa skiten!

 6. Jag tror tyvärr detta blir vanligare och vanligare hos många sidor. Ett sätt för att undkomma alla som blockerar reklambanrar. Jag går dagligen på flera sidor som tyvärr använder samma sätt, inte bara Aftonbladet.

  /JS07

 7. Aftonbladet har så många rörliga annonser med Flash de senaste månaderna att min webbläsare nästan fastnar och det gå nästan inte att bläddra sig ner eller upp. Jag har en snabb dator med 3 GB minne, nej det är inte fel på min dator, det är fel på Aftonbladet!

 8. Aftonbladet suger rejält. Enda gången jag besöker kvällspressen är då ngt större händer, då för att kolla vad de hittar på…

 9. Sara, LO äger inte 50% utan strax under. Schipstedhelvetet äger majoriteten. LO slår sig för bröstet och hävdar att ledarsidan är det viktiga, men jag undrar hur många som läser den. De tar in någon enstaka facklig insändare på debattplats då och då när Lotta Gröning får dåligt samvete, men mer är det inte.

  Sälj skiten så att det får bli en ren nöjestidning full i klass med det Se&Hör man så tydligt eftersträvar att bli. Satsa sedan pengarna på att få igång gamla Arbetet Ny Tid igen!

 10. Har inte märkt den irriterande popupen Jinge beskriver men jag tycker det är nog irriteande med den förbannade reklamrutan som glider med när man scrollar! Det var något om att isen smälter så att isbjörnarna drunknar… Bara för en sån sak SKITER jag i isbjörnarna!
  Jag som är naturmupp. Jävla Aftonbladet är därmed indirekt skyldig till klimatförändringarna! Bojkotta.

 11. Erik/#6: Med tanke på hur många möjligheter det idag finns för utvecklare att testa sina alster innan de läggs ut ”live” på nätet är det knappast någon ursäkt att kalla det för ett skriptfel. Är man webbutvecklare för en större hemsida så är det knappast oskäligt att ha ett krav på sig att det som läggs ut på Internet faktiskt ska fungera! Även om besökaren bara använder den näst vanligaste webbläsaren. (Vilket väl Firefox är vid det här laget.)

 12. nickerson, jag borde ha skrivit ungefär 50 procent, förra gången jag angav en siffra för ägarandelen var det någon som påpekade att LO äger 51 procent, så nu vet jag inte riktigt…
  Tycker också att Aftonbladet borde säljas. Åsa Linderborg och översatta artiklar av John Pilger, Naomi Klein och andra vänsterskribenter kan man läsa i den återuppståndna Arbetet NY Tid.