Aftonbladet närmar sig konkurs?


De tycks i alla fall nått botten helt när det gäller journalistiken, den produkt de skapar väcker mer löje som företeelse än det de försöker skildra.

Men det är uppenbarligen den riktning som gör att de fortfarande får lite intäkter. För några år sedan kollade jag alltid Aftonbladet eftersom de var snabba med nyheter, idag gör jag inte det längre. Många viktiga nyheter får inte alls plats i webbupplagan eftersom de trängs ut av ren underhållning. Först skapar de en ”kändis” från ingenstans som får vara vulgär och bete sig som en idiot, sedan när de väl gjort det så fortsätter de att skriva om vederbörande som om det hade något slags nyhetsvärde.

Jag har inte en aning om Alex Schulman med fru och bror har något slags kvaliteter, det måste de rimligen ha trots att de inte märks utåt. Men man kan lugnt konstatera att Aftonbladet saknar sådana. Nästa stora nyhet är nämligen att det ska bli varmare, som om det var någon nyhet på våren, samt att Carl-Filip sladdat av racerbanan.

Det mina vänner, det är huvudnyheterna i rikets största tidning. Schulman Prins Kändis

Andra om: , , , , , , , , , ,

[tags]mediekritik, aftonbladet, journalistik, journalister, media, press, kvällstidningar, alex schulman, carl filip, prins[/tags]


17 svar till “Aftonbladet närmar sig konkurs?”

 1. Alex Schulman är sonson till Sven Stolpe, som säkert skulle vända sig i graven om han visste hur långt från äppelträdet hans barnbarn hamnat…

 2. Nå forstår jeg hvor vg.no har hentet inspirasjonen fra…

  Men problemet i Norge er at vi ikke har særlig mange seriøse alternativer. Aftenposten er blitt tabloid, Dagbladet har vært tabloid i mange tiår. NRK fokuserer mer og mer på kjendisjournalistikk. Nettsiden deres er fylt med uinteressant reklame, i motsetning til deres SVT. Klassekampen og Dagsavisen er meget gode dagsaviser, men disse tilhører venstresiden. Aftenposten hadde tidligere et krav om at journalistene skulle være borgerlige, men i dag er avisen dominert av journalister som stemmer SV.

  Det eneste norske jeg kan anbefale, er Internett-avisene Liberaleren.no og Minerva.as.

 3. ”Makarna” Schulman måste väl vid det här laget nått absoluta toppen på töntskalan. Vilken pestation att ta över efter Linda Rosing och hennes dörrvakt!

 4. Larvigt resonemang. Det är som att döma ut smörgårdsbordet för att du inte gillar tomatsill.

  Kollar aftonbladet.se och huvudnyheterna handlar om:
  Barn som antastas.
  Kommande sjuksköterskestrejken.
  Körslaget.
  A-kassan kan återkrävas.
  Tragedin i Arvika.

  Och du, läs sådant du är intresserad av, skippa det andra. Ungefär som med smörgårdsbordet.

 5. Aftonbladet förbrukar dessa tragiska figurer som totalt saknar integritet och överlevnadsinsitinkt. Förjävligt helt enkelt.

 6. ulfboo: Även det urvalet består mest av icke-nyheter jämfört med t.ex. bbc:s hemsida. Aftonbladet får självklart skriva om precis vad de vill, men de bör inte få kalla det för journalism.

 7. ulfboo; men en gång i tiden innehöll smörgåsbordet seriöst lagad mat som golk mådde bra av. Nu står det mest pommes, pizzaslicar, chips, kebab i flott och annan skitmat som gör folk sjuka där men som de tycker är gott.

  Tomatsillen hittar du undangömd längst in mot väggen.

 8. Oh my god, Federly ska stå för salladsbordet när Israel firar 60 år av rasism och förtryck!

  Du har helt rätt,
  Hampus, Sven Stolpe var ingen behaglig man och hade tillägnat sig den mörkblå högerns alla otrevliga sidor.
  Vad jag menade var att karlen var så
  ultrakonservativ och rigid att han verkligen avskydde allt som han betraktade som trams.
  Alex S. skulle inte komma undan kritiken och säker bli kallad lymmel eller något liknande invektiv av morfadern.

  På femtiotalet försökte SS doktorera i Uppsala på påståendet att drottning Kristina var hermafrodit!
  Ämnesvalet säger väl en del om den hädangångne Sven Stolpe…
  Han lyckades emellertid inte övertyga opponenterna.

 9. Re: Nicklas Eriksson. Inte för att jag vet var du bruka hänga men ett gott råd är att du byter mathak. Det finns mängder av ställen som har utmärkta smörgårdsbord, garanterat fritt från pommes och kebab. Men det var inte det som var pointen.

  Re: Jinge. Nej, jag jobbar inte på AB. Däremot så var vi kollegor/konkurrenter på 70-talet som eländesfotografer som gjorde blåljus och hade 10 kilo rörradiomottagare i bilarna. Om det nu inte finns en annan Jinge Flycht förståss.

 10. Re: Anders. Vad är det för fel på polacker? Är de sämre människor eftersom du använder epitetet som ett skällsord? Jävligt dålig kommentar.
  Luktar hets mot folkgrupp in my point of view.

 11. ”Nej när Israel firar 60 år som egen stat lila Sara, skriver”, skriver Roberth Ström
  och jag håller med, Israel firar sextio år som egen stat byggd på våld och terror mot majoriteten av de ursprungliga invånarna, palestinierna.

 12. Re: Roberth Ström.
  AB ägs och drivs av superkommersiella Schibstedkoncernen. Dessutom så heter priset Pulitzer vilket alla vet. Utom du.

 13. Det märkligaste i sammanhanget är att när Aftonbladet höll en seriös linje (90-talet?), så ökade den snabbt till att bli Sveriges största tidning. Varför ändrade man ett vinnande lag?