Aftonbladet framkallar kaskadkräkningar


Det känns som att sparka på en som redan ligger, men Aftonbladet går från klarhet till klarhet..

Nu toppar de sin hemsida med ett utrop ”Extra” om en fotbollspelare som dött knall och fall efter en match.. Han dog efter att ha spelat i amerikansk fotboll i Kalifornien.. Varför det är en så stor nyhet framgår inte.

Bara idag har massor av saker hänt som förtjänar den sortens uppmärksamhet.

Men det är kanske Svennis erotiska eskapader som öppnar dörrarna på vid gavel för ”sportnyheter..”


9 svar till “Aftonbladet framkallar kaskadkräkningar”

 1. Du skrev någonstans att du inte blev utsedd till dagens blogg i Aftonbladet, och att du förstår varför… Det förstår nog många av denna bloggs läsare tror jag :-) :-) Och visst är det en helvetes konstig nyhetsvärdering de har?

 2. Å ena sidan så delar jag din syn på kvaliteten på journalistiken – å den andra så är ju rubriksättning och nyhetsvärdering rimligen en fråga om att ”ge läsaren vad läsaren vill ha”. Om inte bara du och jag låter bli att köpa tidningar baserat på löpsedelsrubriker skulle de ju rimligen försöka hitta andra mer ”relevanta” nyheter att toppa tidningen med.

  I dessa moralpanikens dagar är det ju dessutom lätt att förstå att otrohet och lättklädda damer blir rubriker. I övrigt gäller väl huvudsakligen att spela på människors rädslor.

 3. Intressant nog nådde nyheten om tjejen i Sundsvall som fick en Porsche i dricks ända vägen hit till Kalifornien och en amerikansk kompis hörde om det på lokalradion.

 4. Den där Porschen var kanske inte så lysande.. På bilderna ser man att höger framdörr är fixad med plastic padding, troligen genomrostat.. Och den kanske ska besiktigas i augusti.. :)

 5. Ja tyvärr så ägnar sig kvällspressen i allt högre utsträckning åt att skapa sina egna ”nyheter”. Nu gör Aftonbladet ett stort nummer av att Al-Qaida planerat en ”gas-attack” mor parlamentet i London. Men BBC skriver inte en rad om saken..

  Under sensommaren har båda nu och då dragit fram en HOAX som skapats av några illvilliga typer, eller t.o.m. en utländsk underrättelsetjänst, för att påstå att Sverige är utsatta för hot.

  Medvetna lögner bara för att sälja lösnummer. Det man då kan börja fundera på är givetvis om deras verksamhet inte skadar landet, eller till och med är farlig för landets säkerhet.

  Bygger man upp olika myter som kanske okritiska går på, så finns där en mängd tråkiga effekter av det. Man kan oxo tänka sig att man ropar på vargen lite för ofta. Den dagen något är verkligt farligt så kommer folk bara att fnysa åt tidningarna.

 6. Jinge, om du ogillar AB så så tycker jag att du borde sluta läsa den, och kanske sluta uppmärksamma dess existens så mycket som du gör på din blogg.

 7. Du é smart du Snosse!

  Man kan ju helt sluta att kritisera företeelser som man har synpunkter på om man vill. Å andra sidan kan man ju fortsätta att gnälla på sådant man inte gillar. Bodströms ”politik” t.ex..

  Nu har jag tänkt efter. Nää, jag slutar inte att läsa och gnälla på Aftonbladet eller Bodström..

  Oavsett vilka snusförnuftiga kommentarer det ger på bloggen.. :)

 8. Tack Jinge!
  Jag var orolig ett tag för att du skulle bojkotta slaskpressen… :-)
  Jag gillar ju att länka till dem emellanåt… eller alltsomoftast…