Abonnera på kommentarer du är intresserad av


Somliga av er har uppmärksammat möjligheten att abonnera på kommentarer här på den här hemsidan. Man kan abonnera på samtliga kommentarer även om man inte skrivit någon själv.

Jag införde denna finess eftersom jag såg att rätt så många abonnerade på varenda kommentar på bloggen via RSS, men det är en omständlig variant eftersom man då får med allt. Och jag tror att de flesta är intresserade av sina speciella frågor, som t.ex. om vargar och rovdjursfrågan, eller om Mellanöstern.

Jag har testat funktionen några dagar och den fungerar helt tillfredställande. Hittar du en bloggpost som du är nyfiken på kommentarerna till så är det bara att fylla i e-postadressen så kommer de inramlande vartefter. När man tröttnar så klickar man på nedersta raden i kommentaren så avbeställer man.

Det är dock på sin plats med en liten varning. Vissa bloggposter kan dra på sig många kommentarer, så när man fyller i att man vill ha sådana så kan man finna trettio olästa mail några timmar senare. Men i praktiken underlättar det lite också. Är man bara intresserade av bloggposten ”Landsbygdsbor och gamla tanter” så slipper man alla kommentarer om Mellanöstern.

Normalt har jag satt en timeout för att kommentera en bloggpost till trettio dagar. Det betyder att du kommer att få dessa kommentarer maximalt så lång tid efter att bloggposten publicerades. Men jag tror inte att det blir något problem. Jag läser själv kommentarer på det sättet oftast och jag tycker att det är mycket praktiskt. Och tröttnar man kan man enkelt hoppa av funktionen.


Ett svar till “Abonnera på kommentarer du är intresserad av”