498 terrordåd, ett islamistiskt


År 2006 inträffade 498 händelser inom EU som av Europol betraktas som terrorist-
handlingar. Av dessa var ett utfört av ”islamister”.

Separatistiska organisationer från Spanien, Frankrike och Storbritannien låg bakom 420 av dessa terrorhandlingar. Men polismyndigheterna i respektive land fokuserar praktiskt taget helt på s.k. ”islamister”. I t.ex. Spanien, som har gott om separatister och förra året hade 136 separatistattacker och – noll – islamistiska arresterades dubbelt så många islamister som separatister.

Källa Tidningen Tromb www.tromb.net

Detta kan vara värt att veta om nu någon händelsevis skulle läsa den där Jihad-fjanten i Malmö, han med boken…

Andra bloggar om: , , , , , , ,

Källor: Tidskriften Tromb på nätet Europols redovisning

[tags]Islamism, Europol, Terrorism, Islamism, Separatism, Tromb, Polisen, Politik[/tags]


5 svar till “498 terrordåd, ett islamistiskt”

 1. Jinge, jag kan köpa att du skriver Spanien och Frankrike istället för ex Baskien, Katalonien och Korsika men måste du skriva England istället för Storbritannien? Det är tyvärr inte bara i denna posten. Det är lätt hänt jag vet, jag skriver/säger själv ex. Holland istället för Nederländerna nästan konsekvent. :(

  Tack för en läsvärd blogg.

 2. Och inte fuskar folk med vab-dagarna heller visar det sig, när saken undersöks. Vi tycks leva i någon slags total mytologi. Undrar när verkligheten blir modern igen?

 3. Genom den vinklade svenska pressen får vi medborgare en förvriden omvärldsuppfattning. Tänk om journalisterna ville gå några steg längre bort från CNN och BBC och skaffade sig en bredare kunskap om vad som egentligen händer i världen. Många svenskar har helt enkelt inte tid
  att leta sig fram på webben. Men jag vet att de flesta önskar sig en mera objektiv upplysning än vad vi får.
  Men man ger oss politiskt vinklade nyheter, skvaller och porr.
  Är vi inte värda bättre?

 4. Jämför med hur SVD:s ledarskribent Claes Arvidsson beskriver rapporten.

  ”Terrorister finns också nära oss”
  http://www.svd.se/dynamiskt/ledare/did_15070325.asp

  Förutom någon enstaka TT-notis, hittar jag däremot ingen annan svensk nyhetskälla som tagit upp det faktum att ”islamister” är ett obefintligt hot medan den är den största gruppen som arresterats.

  Ämnet är dock intressant även på ett annat plan. Det finns ett reellt hot mot både nationalstaterna och EU från separatiströrelser, men genom att fokusera på det externa hotet (de oidentifierade islamisterna) kan man hålla ihop den konstruerade europeiska gemenskapen.

  Om vi kan hålla med om att en betydande del av journalistkåren är lat och till stor del korrupt, får vi inte heller glömma att samma problemen återfinns inom tjänstemannasektorn på EU-nivå. Se bara Europols pressmeddelande:

  ”[The report] indicates that 498 attacks were carried out by Islamist, separatist, left-wing and anarchist terrorist groups in eleven Member States in 2006.”

  Det är spännande att se vilka olika intressegrupper som underblåser dagens ”islamofobi”. De har ofta olika ändamål, men räds inte att samarbeta på den gemensamma nämnaren: Att utmåla muslimer som samhällets största hot.