Rånarnas favoritobjekt


De som rånade penningdepån kom undan med 60 miljoner kronor läste jag i tidningen igår.

Leif GW Persson uttalar sig i dagens Expressen och hävdar att de statliga casinons vi har utnyttjas för penningtvätt av kriminella. Möjligen listigt eftersom de genom att spela bort 100 000 kanske kan redovisa en ”vinst” på 50 000.

Under alla omständigheter så går pengarna att sätta sprätt på om bara viljan finns. Mycket av slantarna kommer att omsättas på krogarna runt Stureplan där de kommer att leva som kungar bland prins och prinsessor.

I bästa fall har polisen resurser att spana på dessa ställen regelbundet, fast jag misstänker att deras revisorer inte gillar krogkvitton med sprit för tusentals kronor. Och jag antar att poliserna inte kan betala drickat med kreditkort utställda på Rikspolisstyrelsen..

Det påminner mig dessutom om en polis som jag sett några gånger. Han kanske är anställd av Säpo, men – ingen – misstänker

honom för att vara polis. Men jag vet det. Kanske användbar på Stureplan, vad vet jag.

Vill inte beskriva hans utseende, men tänk er värsta punkaren med mohikanfrisyr och piercad överallt. Så ser han inte ut, men lika ovanligt utseende har han i alla fall..

Och det går nog inte att spana på dessa kriminella med helt vanliga civila poliser.


Ett svar till “Rånarnas favoritobjekt”