I natt röstar USA


Man röstar för eller emot Barack Obama, eller om man så vill för eller emot demokraterna. Carlos Latuff har gjort denna bild, en bild som uttrycker kritik från vänster mot Barack Obama.

Kritiken från höger kommer i första hand från Tea Party-rörelsen, en grupp som på sikt kan placera Sarah Palin som president i Vita Huset. Jag vet en sak, personligen skulle jag sova sämre om nätterna om den kvinnan fick hand om ”den röda knappen” dygnet runt. För även om jag är mycket skeptisk till Obama så är hoppet det sista som överger människan.

Alla tidningar skriver att Obama är på väg mot förlust, jag tror dem, och jag tror dessutom att en republikansk seger är en stor förlust för alla människor på denna planet.

Det vi idag ser som Amerikas Förenta Stater är möjligen jämförbart med Clinton-eran, det handlar om krig och förtryck, ständiga angrepp på män-
skligheten och de regler vi har satt upp för mänskliga rättigheter, Genèvekon-
ventionen och alla regler för hur stater ska uppföra sig. Obamas administration struntar i merparten.

Men hur skulle det bli med Sarah Palin i Vita Huset?

Media: ab123 ex123 dn123 svd12

it , , , , , ,


2 svar till “I natt röstar USA”

  1. Det är nog inte så svart och vitt, Jinge. Som det ser ut nu så är den enda trovärdiga presidentkandidaten som har en chans och som verkligen vill stoppa de amerikanska kolonialkrigen i Mellanöstern högerrepublikanen Ron Paul. (En annan favorit för TP-rörelsen, för övrigt). Låt oss hoppas att det blir Paul-falangen av Teapartyrörelsen som får inflytande, och inte den krigshetsande Palinfalangen, som kapats av nykonservativa.