Härja med Laestadianerna istället!

För ett par dagar sedan så nämnde jag att tillslaget mot oskyldiga svensk-palestinier i Göteborg följdes av en efterlysning på Uppdrag Gransknings hemsida, man frågade efter någon som kunde identifiera en kvinna som utgav sig för att vara en dansk säkerhetspolis eller underrättelseagent, en kvinna som kunde tala perfekt arabiska.

Att jag kopplar det till våldsdådet mot oskyldiga i Göteborg är att hon uppenbarligen varit inblandad i en misshandel av folk i Libanon, min gissning är att även det rört sig om palestinier. Idag skriver Guillou sin normalt återkommande kolumn i Aftonbladet, han skriver…

Guillou/AB: ”För någon månad sen hotades Europa av den amerikanska tv-stationen Fox News med en kommande serie islamistiska terrorattentat. Eiffeltornet stod på listan. Det amerikanska utrikesdepartementet följde genast upp med att varna amerikanska turister i Europa för att åka tunnelbana eller vistas på torg. Inget hände.

Utom att svenska Säpo hakade på med en varning för förhöjd terrorist¬fara, från två poäng på den femgradiga skalan, till tre poäng. Expressen anslöt prompt med ett så kallat avslöjande på fyra helsidor: ”10 TERRORISTER BEREDDA I SVERIGE”, hur man nu kunde veta det.

Nästa hot gällde som bekant köpcentrum Nordstan i Göteborg. Och så följde det hysteriska och rättsvidriga tillslaget mot fyra oskyldiga svenskpalestinska familjer. Som fick Svenska Dagbladets ledarsida att jubla över hur polisen räddat göteborgarna från ett fruktansvärt terrordåd.”

I fredags träffades Barack Obama och Rysslands president Medvedev, Obama berättade då att ryssarna nu ska samverka med NATO om att bygga en missilsköld i Östeuropa för att därigenom förhindra att Iran skjuter några kärnvapenmissiler mot Nato. Det är ett fullständigt horribelt påstående, Iran har givetvis inget behov av att skjuta raketer mot Europa, än mindre har de några kärnvapen. Men det går givetvis helt i linje med de fakta som Guillou tar upp.

När Nato inte längre behövdes därför att järnridån fallit, så måste man skapa en ny fiende, då passar muslimer bra eftersom vissa skäggiga wahhabister använder sig av en egen variant av Islam som är tämligen svårförståelig. Som bekant så agerar vissa på SvD:s ledarsida stenhårt för att öka islamofobin, något som den Bonnierägda kvällstidningen tjänstvilligt ställer upp på.

Det är knappast att förundras över att konspirationsteoretikernas antal ökar och att alltmer metallfolie går åt för att tillverka foliehattar. Men varför inte härja med Laestadianerna istället för muslimerna?

it , , , , , , , ab1 ex
1d n1 svd12 svt

  3 comments for “Härja med Laestadianerna istället!

 1. Linda
  21 november, 2010 at 21:18

  Trist det där med Ryssarna. Ju fler som utgöt minsta lilla form av motvikt till krigsmånglarna i väst har jag tyckt varit bra, men, men. De hittar nog en anledning att anfalla både Iran och Nordkorea vad de lider. Och vem ska säga emot? Inte konstigt att dessa stackars stater de bunkrar upp med lite vapen.

 2. Tom
  21 november, 2010 at 23:01

  ”När Nato inte längre behövdes därför att järnridån fallit…” Det är en utsaga som mina estniska vänner inte skulle skriva under på. För dem var det en glädjedag när de äntligen blev NATO-medlemmar så att de kunde känna sig trygga mot sin hungriga granne i öster. NATO-anslutningen för dem var viktigare än EU-medlemskapet. ”Utan NATO skulle vi haft ryska fallskärmsjägare i Tallinn under den s k statykrisen härom året” som en av dem uttryckte det till mig.
  Problemet med de ev iranska kärnvapnen är ju mycket enkelt att lösa: Att Iran tillåter inspektioner som skulle radera de frågetecken som finns. Men detta är man inte villig att göra eftersom man vill detta kort i rockärmen och kunna hota med! Om det är sant eller ej vet varken du eller jag. Men Iran skulle enkelt kunna lösa upp den hotfulla situationen genom förtroendeskapande åtgärder. Fast det gör man inte.

  • 22 november, 2010 at 05:54

   Problemet med de ev iranska kärnvapnen är ju mycket enkelt att lösa: Att Iran tillåter inspektioner som skulle radera de frågetecken som finns.

   Sluta titta på Fox TV !!

Comments are closed.