Tre Kronor övertygade


Jag har varit tämligen skeptisk till Tre Kronors chanser i detta VM, ja förutom arrangörsmissarna från förbundet då. Sex förlustmatcher i rad ingav inga förhoppningar, men efter att man slagit tjeckerna med 4-1 så tror jag mer på framtiden.

Det betyder också att underhållningen fortsätter, och jag börjar tro på att den kommer hålla på ett tag också. Tre Kronor börjar segla upp som en av medaljkandidaterna i nuläget, och jag tvivlar inte ett ögonblick på att laget kommer ta sig till nästa nivå i detta VM. På måndag tror jag att de möter – Danmark, och den matchen kommer jag inte ligga sömnlös inför, det är då ett som är klart.

Målen mot tjeckerna var dessutom övertygande, de kunde spelas in på kraft och med finess som Joel Lundkvists styrning. Varje gång jag ser ett sådant mål undrar jag över hur många timmar spelarna har stått och tränat just styrningar. Det måste vara åtskilligt med tid med tanke på hur ofta man faktiskt lyckas. Dessutom måste de träna med folk som skjuter hårt, det duger ju inte att träna på några fösare direkt.

En annan sak som märktes var att det hade kommit skapligt större publik till Globen för att se denna match, prissänkningen hade säkert en viss effekt, även om den viktigaste faktorn säkert handlade om motståndet. Sverige mot Tjeckien samlar givetvis fler intresserade än matchen mot Norge. I nuläget ser jag inga andra tänkbara medaljörer än Tre Kronor, Ryssarna, USA och Kanada, och det är betydligt bättre än hur det såg ut bara för några dagar sedan med sex raka förluster, bland annat mot betydligt sämre lag än Tjeckien. Nu kan vi lugnt vänta på fortsättningen..

it Andra om: , , , , svt sr dn123 gp svd123 ab123