Vad är konst EGENTLIGEN ??Pierrot (danska familjen Googele 1974)

Vad som är konst, är ett ämne med outtömliga möjligheter till en långbänk som kan vara livslång. När det gäller fotografisk konst så diskuteras det från och till, och själv kan jag tycka att teorierna ibland ter sig fullständigt obegripliga.

Själv vet jag många fotografer som, enligt min uppfattning, gör fotografisk konst. En hel del av dessa visar upp sina gallerier på nätet vilket ger betraktaren möjlighet att i lugn och ro se igenom bilderna.

Andra, som t.ex. undertecknad, lyckas någon gång ibland få till en eller annan lyckad bild, men resten blir bara s.k. “kort”..

Det som jag tycker är en “bild” tycker någon annan är ett “kort” och tvärtom. Tur är väl det. Bilden på min dotter längre ner tycker jag är en bild. Lite längre ner finns korten från min promenad i förrgår. Eller snarare, tre kort och en bild.

Krångligt? Inte alls, bläddra neråt och titta!

Att konst skapas i betraktarens öga är uppenbart. Att vi dessutom tycker olika är lika självklart. Det må gälla ekonomisk-politisk teori precis som musik och konst.

Och att alla som skapar, vad det än må vara, egentligen är clowner som söker uppmärksamhet är min bergfasta övertygelse.