Sahlin kommer ut som – Tant

Det är ett hyfsat försök att sammanfatta Helle Kleins ledarartikel i Aftonbladet idag. Nu har jag själv missat den debatt i Agenda som hon hämtar citatet från, men jag tvivlar inte på att det är korrekt, på sikt kanske vi kan slippa hårt retuscherade bilder på våra politiker också, en nåd att stilla bedja om. Heja Mona!

Helle Klein/AB: ””- Så är jag den erfarna 50-åriga tanten som håller ihop det här”, konstaterade Sahlin. Just så. Häri ligger Mona Sahlins chans att bli Sveriges första kvinna på statsministerposten. Alltför länge har hon försökt spela ungdomlig och hänvisat mer till rockkonserter än till konferenser med världens progressiva ledare. Hon lät sig i Almedalen ackompanjeras av en föga politiskt men musikaliskt begåvad Marit Bergman men blev bäst i sitt sommartal i Sickla då hon ideologiskt talade om vikten av jämställdhet. ”Alliansregeringen är medelålders och svennig”, löd Expressens Anna Dahlbergs betyg i Godmorgon Världen.”

Varannan söndag känner jag mig som en tidnings-
recensent. Jag vet inte om det finns sådana, möjligen så kan man anse att delar av bloggosfären tar på sig den rollen. Men varannan söndag så handlar det ofta om Aftonbladet, och idag tar herr Guillou upp en av mina käpphästar så det är bara att konstatera faktum, återigen en kolumn som måste kännas besvärande för den borgerliga regeringen.

Guillou/AB: ”Att Vattenfalldirektören Lars G Josefsson nu får sparken är inte så konstigt. Alternativet hade ju rent teoretiskt varit att sparka hans chef, näringslivsminister Maud Olofsson, som satt med det högsta ansvaret för Vattenfalls underliga och miljöfientliga affärer i Tyskland. Följaktligen tvingades Maud Olofsson påstå att hon inte hade en aning om Vattenfalls tvivelaktiga affärsmoral. Vilket i så fall tyder på höggradig inkompetens eller, mer troligt, politiskt betingad glömska. Det är ju valår och både Maud Olofsson och Centerpartiet ligger illa till redan utan skandalen med Vattenfall.”

Att hanteringen av Vattenfall AB är en av de frågor som förhoppningsvis förflyttar Centerpartiet ut ur riksdagen är vi många som tippar. Från och med vårvärmen så kommer jag att ägna rätt mycket tid åt att besöka partiernas valmöten. Jag tänker i första hand skriva om dessa upplevelser (?) men också rapportera med bilder. Egentligen så borde man kanske filma politikernas möten med väljarna och lägga ut filmerna på Youtube, men jag känner på mig att andra kommer att göra det så jag passar på den saken, i alla fall tillsvidare. Kanske något för Netroots att ägna sig åt?

intressant Tags : , , , , , dn1 svd1 ex t