Kom igen nu DIF!


Det händer inte så ofta att jag som gammal AIK-supporter hejar på Djurgårdens IF, jag har möjligen hejat på DIF i samband med något finalspel där inte AIK har varit inblandade, men idag håller jag tummarna för att de blir kvar i Elitserien.

Till att börja med så är det rätt så lagom att huvudkommunen har två elitserielag, det är rena förlusten för t.ex. AIK om Djurgården åker ur elitserien. Det är illa nog att AIK varit ute ur serien själva i några år, det har inte bara publiken förlorat på, hela ishockeyn har förlorat på det. Det behövs ett antal storstadsklubbar för att hålla publiksiffrorna på topp, och som bekant så tjänar även mindre klubbar på en sådan sak.

Tyvärr så har DIF spelat oerhört dåligt denna säsong, riktigt vad det beror på vet jag inte, spelarmaterialet kan det inte handla om i alla fall, att sedan Rögle lyckas slå DIF i match nummer ett är lika överraskande som beklagligt. Nu är det bara att hoppas på att DIF orkar samla ihop sig så pass att de kan avfärda Rögle de närmaste matcherna. Att AIK leder med 2-1 mot favoriten Luleå i slutspelet är förstås jättekul och det betyder att det kan bli riktigt spännande, det håller jag tummarna för i nuläget, men nog sjutton håller jag en tumme för DIF också..

it Andra om: , , , , , , , , ab12 dn1 svd