Apan säger SHIT! – Uppdaterad!


Lemur

Jag var tidigt inne i stan idag för att ta ett par bilder utifrån vattnet, men jag var så pass tidig att jag hann med en snabbvisit på Skansen innan. Eftersom jag inte hade tid att knalla runt så stack jag bara upp till Lemurerna, en av de apor som har allra mest uttrycksfulla ansikten.

Och bilden ljuger inte, jag var bland de allra första besökarna och den där minen visade lemuren när det kom en hel busslast med skränande turister. Jag fick ett par uttrycksfulla bilder till, de kanske kommer senare.

Lemur, Skansen

Man kan ju undra vad dessa djur tänker om oss människor? Vi kommer och väcker dem klockan tio på förmiddagarna och sedan står vi där och bedåras av dem. De verkar vara måttligt roade av vår närvaro och egentligen skulle de nog må bäst av en inhägnad på många tusen kvadratmeter. Men då skulle de gömma sig och folk skulle inte betala inträde, därför så tvingas de att stå ut. Inte undra på att de har en rätt butter uppsyn?

Hur Lemurer sover visas nu på Bilderblogg.se

i , , , , , , , , , , , t


5 svar till “Apan säger SHIT! – Uppdaterad!”

  1. Fantastiska djur det där. Tydligt att han sitter och tittar ner på turiskerna! Bra bild!

      • Fast ibland är det tvärtom. När jag var inne där fick mitt huvud agera plattform åt en lemur som ville hoppa från ena sidan till den andra.

        • De låg och sov alla när jag var där 10.00 Personalen var tvingade att ge dem lite käk, och det var i samband med det publiktillströmningen började på allvar.