Varför försvann Expressens Niklas Svenssons blogg?


Enligt vad Expressen själva hävdade så ville man inte att tidningens nyhetsreportrar skulle blogga, men jag tror inte på det.

Jag tror snarare att det blev alltför pinsamt när han skrev sina olika ”bloggningar” när ingen påläst och duktig redigerare fick lägga sista handen vid hans texter. Niklas Svensson lyckades ju på relativt kort tid bli en av de mest hånade bloggarna i bloggosfären, och jag väljer ordet hånad därför att kritiserad vore helt fel ord. Sedan har han själv haft den s.k. ”Politikerbloggen” men sist jag tittade så fanns där bara en test-text.

Stämmer trots allt Expressens uppgivna skäl så kan det vara ett tecken på att tidningarnas egna bloggar kan vara på väg att förändras. Innehållet i dessa håller ofta en tämligen låg klass, något som på sikt kan komma att bli en bumerang för ägarna. Jo, det finns lysande undantag också.

Jag läste någonstans idag, minns ej var, att vi nog kan förvänta oss att antalet papperstidningar kommer att sjunka rejält inom de närmaste 10-15 åren.

Ja kanske, jag vet inte, men det måste nog till lite roligare skribenter om de ska dra lösnummerköpare i alla fall..

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]politik, bloggosfären, expressen, mediekritik, niklas svensson, politikerbloggen, tidningsbloggar[/tags]