SWEDHR: Uttalande om Assanges situation. Statement om Assange case


Swedish Doctors for Human Rights (SWEDHR) var bland de 9 föreningar som stod bakom manifestationen utanför Ecuadors ambassad 3/8. Nedan följer ett uttalande om saken.
Swedish_Doctors_for_Human_Rights
På SWEDHR:s hemsida finns de många artiklar som skrivits om Assange-fallet. De allra flesta har skrivits av föreningens ordförande professor emeritus Marcello Ferrada de Noli, som också träffat Julian Assange på Ecuadors ambassad i London.

Julian Assange och Marcello Ferrada de Noli
Julian Assange och Marcello Ferrada de Noli

Nedan följer ett uttalande igår med anledning av Julian Assanges situation och manifestationen 3/8.

Uttalande.


Swedish Doctors for Human Rights (SWEDHR) deltar stolt i demonstrationen till stöd för Julian Assange utanför Ecuadors ambassad i Stockholm fredagen den 3 augusti 2018.

Vi har varit aktiva från början i vår organisation SWEDHR i kampanjer för mänskliga rättigheter till stöd för Wikileaks grundare, mot den olagliga arresteringen han har utsatts för och det ständiga hotet och risken för utlämning till USA

SWEDHR begär att den svenska regeringen ska ge politisk asyl till Julian Assange och föreslår också att alla de organisationer som deltar i stöd för Julian Assange att enas i en bred svensk organisation för fred i världen.

Länge leve den svenska traditionen att ge asyl till politiska fångar!

Länge leve svensk neutralitet och engagemang för världsfred!

Mänskliga rättigheter för alla!

Prof Marcello Ferrada de Noli, chairman
Prof Anders Romelsjö, vice-chairman

SWEDHR 180803 Assange

Marcellos bok Assange-cover-book-light-green-background-644x644

i , , , , ,, , , , , , , ,