Sundbyberg blir sossekommun igen


Man undrar förstås om detta bara är början när Sundbybergs moderater Michael Spira och Arne Wijkman kastar in handduken och blir
– sossar.

Samtidigt så kan jag inte annat än beundra det civilkurage som dessa män uppvisar. Den politiska dådkraften skulle många partier vara betjänta av för den s.k. ”partipiskan” har saboterat mycket av de enskildas inflytande både lokalt och på riksplanet.

SvD: ”Huvudskälet till att vi byter parti är att vi ser det som nödvändigt för att åstadkomma en förändring i ledningen av det politiska arbetet i kommunen. En förändring som skulle utebli om vi lämnade våra platser i fullmäktige.”

Argumenterar man på det sättet så är det svårt att säga emot. Det är en helt annan nivå än när Maud Olofsson pratar om att förändra fackets rätt till kollektivavtal. Då blir det så virrigt och osammanhängande att det blir svårt att förstå vad hon talar om, – även om man skriver ut hennes uttalande på papper och läser det flera gånger.

Nu vet jag inte om jag kan påstå att skillnaden blir så stor i Sundbyberg, socialdemokraterna har ju sedan många år varit ett borgerligt parti, å andra sidan har jag ingen som helst kunskap om hur Sundbyberg fungerar. Av allt att döma så är det just det de inte gör med högerpartierna i ledningen i alla fall… Källor: SvD SvD2 DN


Är det fler och fler som upptäcker hur det…?

Andra bloggar om: , , , , ,

[tags]Sundbyberg, Moderaterna, Michael Spira, Arne Wijkman, Val 2010, Politik[/tags]