Porrsiten borta på Blogtoplist/politik!


För några dagar, 17/10, sedan skrev jag att råporrsiter var accepterade och låg högst i besöksrankning på den stora besöksrankingsiten http://www.blogtoplist.se, samt även på http://www.blogtoplist.se/politik. Detsamma gjorde Jan-Inge Flücht (Jinge) på Bilderblogg. Vi protesterade mot detta och nämnde att vi sänt särskilda e-mail till den ansvarige för Bilderblogg och protesterat.

Min uppfattning är att porr i allt väsentligt är en form av kvinnoförtryck och utnyttjande av oftast utsatta kvinnor på ett förnedrande sätt. Det är inte bra på något sätt att detta brett ut sig och blivit ”rumsrent”.Och det är verkligen ingen bra reklam för Blogtoplist. Den är viktig för rankning och kanske för att få nya läsare, men…. Jag kände mig vara i dåligt sällskap.
Antiporn untitled

Mitt mail till Blogtoplist skrev 14/10 löd ”Hej, Har bloggen ”Anders Romelsjö på Jinge.se”, f.n. på plats 5 inom området Politik. Överst ligger en ny porrsite.Hur kollar ni hur bloggar registrerar sig? Det har kommit in en turkisk blogg ”Pornizlar” som ligger högt. Jag tror inte att sådant är bra för sitens anseende. Vad har ni för policy?” Jag skrev också till ansvariga för de 3 politiska bloggar som låg före mig på besöksrankningen för politikersiter och 19/10 till ansvariga för de fem allmänna bloggar som låg högst på den totla rankningen av de 33 000 bloggarna. Jag har personligen bara fått svar, ett positivt svar via mail från en av dessa fem.

Men ingen av de fem tog in min kommentar på sin bloggsida. Denna min kommentar där löd ”Hej!
Föreslår att denna blogg förenar mig i protest mot nedanstående. (Min blogg rankas som nr 5 av politiska bloggar i landet på Blogtoplist).
Idag ligger de tre turkisk råporrsiterna på plats 1,2 och 5 på Blogtoplists rankning av 33 000 svenska bloggar. Skam! Sannolikt har de samma ägare, och kan tjäna massor av pengar på annonsintäkter förutom på att kränka, plåga och förstöra utsatta kvinnor.Jag har idag länkat till de 5 bloggar som därefter har flera besökare för att uppmärksamma dem på detta och be dem protestera.”

Blogginlägget 17/10 avslutades ** JAG UPPMANAR ALLA SOM HAR BLOGGAR SOM RANKAS PÅ http://www.blogtoplist.se ATT SKRIVA TILL BLOGLIST OCH PROTESTERA!**

Blogtoplist 3

NU ÄR RÅPORRSITEN BORTA FRÅN http://www.blogtoplist.se/politik, medan de halkat ned på plats 8 och 9 bland alla siter! EN SEGER FÖR HUMANITET OCH FÖR FEMINISM. Bra Fredrik Eriksson, Blogtoplist. Jag vet inte, men hoppas förstås att andra bloggägare protesterat vare sig de påverkats av mitt blogginlägg eller inte. Och att porrsiten inte återkommer på Politik och att den försvinner från andra siter på Blogtoplist.

intressant.se, , , , , a, , , ,

Bilderblogg Annarkia Ett hjärta Rött Trines matblogg Anne von Porat Passion 4 baking Bella Rosa Cornucopia