Poker på nätet, Texas Hold´em


En sak som jag känt mig undrande inför en längre tid är pokerspel på nätet. Min egen erfarenhet är noll bör jag kanske tillägga.

Däremot har jag spelat Texas Hold´em live ett par gånger om tio-öringar och 25-öringar. Mynten visar på att det var några år sedan. Det var rätt skojigt men jag vann inget och potterna blev sällan större än några kronor.

Idag är det tydligen annorlunda. Det talas i tidningar om potter på flera miljoner dollar i stora turneringar och en granne berättade att ”hans kompis” vunnit 30.000 dollar på nätet i en pokertävling. Min kompis kompis ungefär. Hur tillförlitliga sådana utsagor är kan jag inte bedöma, men sådana historier är vanligen rena skrönor.

Han berättade också att det finns rena pokerautomater, dataprogram som man låter spela automatiskt och som är maximerade för att analysera de öppna korten och göra insatser utifrån det. Jag googlade men hittade inga sådana program, s.k. ”poker-bots”, men de kanske är hemliga. Fungerar de så finns det väl all anledning i världen att hålla dem hemliga.

Men företeelsen är fascinerande ur flera aspekter, inte bara fusket. Troligen har vi att göra med en ren farsot som kommer att leda många miljoner människor in i ett spelberoende. Dessutom är de som verkligen tjänar pengar de som håller spelsajter. Och hur många procent som går till spelbolagen törs jag inte ens gissa på.

Finns det också spelprogram som man kan öva sig mot? Det borde väl också finnas spelkalkylatorer som rekommenderar spelare att passa, syna eller satsa? Vad är det då för mening med nätpoker?

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]politik, nätpoker, Texas Hold´em, spelberoende, kriminalitet[/tags]