På tal om mul- och klövsjuka Rabbiner..


De senaste dagarna har vi kunnat läsa i media om Magdeburgfebern, en Ebola-liknande virusinfektion som i skrivande stund dödat 93% av alla som drabbats av den.

Visserligen är det i senaste omgången bara drygt 200 som dött, men för dessa och deras familjer är det givetvis en katastrof av format.

Möjligen så är folks oro för farsoter av olika slag lika bra försäljnings-argument som olika såpaskådisars sexualliv, vad vet jag. För nu kontrar Aftonbladet med en nygammal farsot som de slår upp stort.

AB: ”Viruset som kallades ”Asiaten” dödade fyra miljoner människor innan det försvann för nästan 40 år sedan. Av misstag finns nu levande exemplar av det mycket smittsamma viruset på 4 000 laboratorier runt om i världen.

De som är födda efter 1968 har inga antikroppar att försvara sig med om en ny epidemi skulle bryta ut. Epidemien som dödade nästan fyra miljoner människor runt om i världen bröt ut 1957.”

Att murvlar på bladet inte är så duktiga på att stava har vi ju sett förut, men dessvärre så råder det en viss begrepps-förvirring också. Det man talar om är en Pandemi och inte en epidemi.

Men någon direkt nyhet är det inte under alla omständigheter. Alla högrisklaboratorier sparar kända virus.

Jag är t.ex. helt övertygad om att smittkoppsvirus sparas i Sverige, och det är knappast speciellt märkligt om vi fått hit både Magdeburgvirus och Ebolavirus, Sars och Fågel-influensavirus.

Det är helt i linje med det globala samarbete som finns mellan olika grenar av forskarvärlden.

Vi kan nog fortsätta att förvänta oss att kvälls-blaskorna ska göra ett stort nummer av det både nu och då..

Läs Aftonbladets sensationsskriverier!