Oliver Stone gör film om Ukraina


Oliver Stone håller på att göra en dokumentärfilm om Ukraina och har bland annat intervjuat förre presidenten Viktor Janukovitj. Vi har publicerat många artiklar om Ukraina här. På Facebook skriver han intressanta saker 30/12 (utdrag av mig) om Ukraina som kompletterar tidigare information:
Stone och Janukovitj

* Det verkar uppenbart att de så kallade ”shooters” som dödade 14 poliser män, sårade omkring 85, och dödade 45 protester civila, var utanför tredjeparts agitatorer. Många vittnen, däribland Janukovitj och polistjänstemän, tror att dessa främmande element stöddes av Väst och med CIA som aktiv partner.
* Påminner om kuppen mot Chavez 2002, då han var tillfälligt störtad sedan pro- och anti-Chavez demonstranter beskutits av mystiska skyttar i kontorsbyggnader.
* Liknar vad som skedde för ett år sedan i Venezuela när Maduros lagligt valda regeringen nästan störtades av anti-Maduro demonstranter.
* Man försöker skapa tillräcklig kaos, som CIA gjorde i Iran 1953, i Chile 1973, och vid otaliga andra kupper, och den legitima regeringen kan störtade. Detta är USA:s mjuka makt teknik som kallas ”Regime Change 101.”
* En smutsig historia rakt igenom, men i den tragiska efterdyningarna av denna kupp, har väst bibehållit den dominerande berättelsen om ”Ryssland på Krim”, medan den sanna berättelsen är ”USA i Ukraina.” Det är en surrealistisk förvrängning av historien, som i Bush-regeringens osanna kampanj om Iraks massförstörelsevapen. Men jag hoppas att sanningen till slut kommer ut i väst i tid för att stoppa ytterligare vansinne.
* För en bredare förståelse, se Pepe Escobars analys ”Den nya europeiska instabiliteten” som indikerar ökande turbulens 2015, eftersom USA inte kan tolerera tanken på någon ekonomisk rival (http://bit.ly/1yBmpHa.)
Poroshenko och Obama. images4YUZEIHV

Dagen därpå 31/12 skriver Oliver Stone:
31/12 För de som förargat sig på min analys av Ukraina igår, försök att förstå den större bilden. Jag har ingen anhägnare av Viktor Janukovitj, kan han mycket väl vara den mest korrumperade presidenten Ukrainas någonsin haft. Ukraina har en dramatisk historia av korruption. Det är inte min poäng. Hur Janukovitj avlägsnades är – viktigt. Många (kanske en majoritet) av ukrainska folket ville få bort honom. Men det finns gott om bevis för inblandning från väst, t.ex. genom Victoria Nuland, John McCain, USAID, National Endowment for Democracy (som tydligen organiserar mycket väl på Facebook och Twitter), etc. Varför till exempel blev så många poliser dödade och sårade, och var har inte den nya regeringen undersökt detta?
Svoboda ordförande Oleh Tyahnybok untitled

Man bör ta hänsyn till är att USA:s inblandning i Ukraina går tillbaka till 1949, då CIA och den starkt anti-sovjetiska försvarsministern James Forrestal skapade en gerillaarmé med kodnamnet ”Nightingale” består av ultranationalistiska ukrainare. Nazisterna hade redan skapat prototypen 1941 med en organisation som utlöste död och förödelse i regioner där den sovjetiska kontrollen var svag, med mord på 1000-tals judar, kommunister, och polacker som sig motsatte en separat ukrainsk stat.

Med början i 1949 sände CIA under några år med fallskärm ukrainska infiltratörer in i Ukraina. Till den stora bilden hör att USA aldrig gett upp idén att använda Ukraina som en språngbräda mot Sovjetunionen, nu Ryssland. Denna kalla krigets politik fortsätter på det mest dödliga sätt, och den ukrainska civilbefolkningen har lidit mycket från detta ideologiska korståg.


intressant.se Ukraina, , , , , , , , , ,

Oliver Stone på FacebookNyhetsbanken Ryssland fördömer USA & EU:s nej till resolution mot nazismen Talesman för Ryssland Nej från USA & Co mot nazism-resolution FN-resolutionen 2012 DN 23/11 SvD 23/11 Orangea revolutionen Michael Roberts blog Från Poroshenko till Putin – en nedförsbacke Pål Steigan 15/11 DN Debatt 13/9 M Hudson i CounterpunchPål Steigan Counterpunch om USA:s UkrainapolitikYatsenjuk och Nuland DN 30/7DN 23/2 DN 19/2 SvD 19/2 Moscow Times Youtube-klipp Artikel med bild av Nuland och oppositionsledaren Globalresearch DN 23/1 Nyhetsbanken 26/1 DN 25/1 Kildén & Åsman Infowars 23/1 AB-intervju med Bildt omkring 25/1 DN 19/12 2013 Globalresearch Nyhetsbanken 5/12 Nyhetsbanken 11/12 Proletären 20/12 SvD 5/1 2014 Sveriges Radio 17/12
Rozoff i Globalresearch