När slutade sossarna att vara sossar?


Idag kan jag tycka att frågan helt saknar relevans. Frågar man 10 personer så kommer svaren att bli ytterst varierande. Att fördjupa sig i frågeställningen överlåter jag med varm hand till samhällsvetare och historiker. De ska väl ha något kul att göra de oxo? :-)

För min egen del blev det helt uppenbart under 80-talet då man började den dramatiska nedrustning av välfärdssverige som snart är helt fullbordad.

Att vi har ett behov av en förnyelse inom den svenska vänstern är uppenbart. De mest framträdande personerna inom vänsterpartiet idag är den avsatta partiordförande Gudrun Schyman som med näbbar och klor försöker haka sig kvar i medias strålkastarljus. Igår hävdade hon i en tidning att män borde betala extra skatt bara för att de är män. :-) Smart!

Hur vore det om damen ifråga började med att betala sina egna skatter innan hon kommer med nya skatteförslag?

Från att ha varit den karismatiske ordföranden som drog massor av väljare till (v) så har hon nu blivit en kvarnsten runt partiets hals. Som om det inte räckte med de kvarnstenar som olika s.k. ”journalister” drar fram ur gömmorna..

Inom vänsterpartiet är det väl annars den signifikanta falangen runt Johan Lönnroth som syns mest genom sitt aktiva utbrytningsförsök (maktkamp) i vardande genom ”Vägval Vänster”. Men det är såvitt jag förstått saken en ännu mer (!) pragmatisk falang än nuvarande (v).

Vänsterpartiet har genom åren fått en väldig massa taktikröster från socialdemokrater, men hur länge kan Ohly & Co räkna med det stödet när partiet inte gör något för att distansera sig från (s)?