Ko-sjuka ett könsmaktsuttryck?


I dagarna har vi matats med information om än det ena och det tredje. Reinfeldt gråter säkert med tanke på att karikatyrerna bara var heta i ett dygn.

Nu är det helt andra saker som gäller och är det inte fågelsnuvan så är det kosjukan. Men varför i hela friden kallas det galna ko-sjukan?

Sjukdomen drabbar ju dessa kreatur alldeles oavsett deras kön? Att det möjligen finns fler kossor godtar jag inte som förklaring utan jag anser att det är ett resultat av rådande könsmaktsordning.

I samma nyhetssändningar framgår det att man spärrat av ett stort område nära Oskarshamn och inrättat en ”krisstab” inne på kärnkraftsverkets område. Det låter rätt rart. Nu får man hoppas att sjuka andfåglar ser dessa avspärrningar så att de inte av misstag flyger över dem.

Enligt uppgifter i medierna har man funnit ytterligare 15 döda fåglar som man nu ska undersöka.

Samtidigt kan jag inte låta bli att undra varför de ens letar. Vi har fågelinfluensan i landet och det vore listigare att koncentrera resurserna till ett par andra ställen för att därigenom kunna konstatera faktum – att det gäller hela landet. Nu verkar det mest som om myndigheternas agerande är ett spel för galleriet. De vill verka handlingskraftiga..