Katters liv och katters död


I natt har min lilla kisse försvårat skönhetssömnen.

Hon har för ovanlighetens skull inte bara legat bredvid husse och snusat gott. Hon har också agerat nattdjur, som hon ju faktiskt till viss del är.

Hur gör man då för att störa sömnen för sin människa? Jo, man kan som lilla Felin knalla runt i lägenheten med en pingisboll. Inte rusa runt, utan gå så sakteliga och ge bollen en tryckare lite då och då så att den far.

Himla mysigt. Absolut tystnad råder och plötsligt kan man höra att bollen rullar några centimeter. Efter en stund kommer samma ljud tillbaka och sen blir det tyst igen.

Nästa gång låter det som kavalleriet anfaller. Dunder och brak och jag undrar om grannarna ringer störningsjouren.

Utryckning från sängen och konfiskation av bollen. Tyst i tio minuter och sedan: Rull-rull-tock-tock-tock… Hon har nämligen fler pingisbollar och hon har nog gjort som en ekorre, samlat på lager i små gömställen.

Efter tre kvarts lekande kommer hon och kryper intill husse, hon är trött. Men vad gör en katt innan den ska sova? Tvättar sig grundligt. Och att försöka sova när en katt far runt för att nå alla ställen som behöver rengöras är hart när omöjligt.

Nej, jag ger upp. Fnattar upp och surfar in på Expressen.

Det finns en kvinna som heter Nathalia Edenmonts, som kallar sig ”konstnär”. Vad hon gjorde med sin katt framgår av bilden.

Läs i Expressen om ”konstnärens” nya djurplågeriutställning!

Var tog alla djurrättsaktivister vägen? Här har de väl ett lovligt byte?