Israels etniska rensning


I stället för att skriva om länder som ägnar sig åt lågintensivt folkmord och en systematisk etnisk rensning som t.ex. Israel så skriver media om Svennis och Dean.

Jag vet inte om det beror på att de anser att medborgarna behöver informeras mer om Svennis förehavanden, men det är i alla fall så det verkar. Deans härjningar är långt ifrån över, men det förefaller som om en orkan definitivt får långt större utrymme än palestiniernas lidande.

Idag skriver båda morgontidningarna i notisform att man hittat 250 kilo sprängmedel vid den egyptiska gränsen, sprängmedel som sannolikt var avsett för de israeliska ockupanterna. Men hur mycket skriver samma medier om att israel förstör brunnar och bostäder i Jordandalen? Skriver de om hur israelerna förklarar palestinskt territorium som ”militär zon”? Frågar man sig VARFÖR palestinier anser att de behöver dynamit?

Jag visste om det, men såg att Ali Esbati skrev om det sent igår kväll och att en av dem som kommenterade tipsade om denna dokumentär-
film. Har du 34 minuter över så titta på den!

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , ,


Online Videos by Veoh.com

Källor: SvD DN Ali Esbati

[tags]Israel, Etnisk Rensning, Folkmord, Genevekonventionen, Mänskliga rättigheter, Krigsförbrytelser, FN:s resolutioner, Rasism, Apartheid, Förföljelse, Ockupation, Västbanken, Haza, Palestina, Politik[/tags]