Israelisk maskerad slutar i blodbad


Jag undrar hur Genèvekonventionen och andra krigets lagar ställer sig till att en ockupationsmakts soldater tar av sig uniformerna och ger sig in på ett annat lands territorium och dödar folk efter eget gottfinnande.


SvD/DN/TT:
”Israeliska soldater förklädda till palestinier dödade på lördagen den väpnade gruppen Islamiska jihads lokale ledare i staden Jenin på Västbanken, uppgav palestinska säkerhetskällor.

Ledaren namngavs som Ala Abu Srour, och enligt källorna vårdas en annan medlem av Islamiska jihad på sjukhus efter att ha skadats i räden.

I Tel Aviv sade en israelisk militär taleskvinna att israeliska soldater och gränspoliser i en gemensam operation hade dödat tre beväpnade män i ett fordon i Jenin.”

Det finns skäl att anta att Israel hävdar att de dödat ”terrorister”, men tyvärr visar erfarenheten att även mycket små barn kan ses som terrorister av Israels soldater. Många av de över 5000 palestinier Israels soldater har mördat har varit barn. De hävdar själva att det handlar om att döda terrorister, men mig veterligen så har de inte drabbats av några terroristattacker på ett par år nu.

Men som vanligt tar sig Israel den suveräna rätten att mörda helt utan urskillning. Den som händelsevis har synpunkter på det agerandet är per definition – antisemit.

Källor: SvD DN

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]Genevekonventionen, Israel, Mellanösternkonflikten, IDF, Mord, Illegala kombattanter, Maskerad, Mänskliga rättigheter, Palestina, Politik[/tags]