Högerregeringen tror vi är DUMMA I HUVUDET!


Det finns all anledning att fundera på vad det är som gör att två överbefälhavare går ut i en gemensam debattartikel på Dagens Nyheters debattsida och föreslår försvarssamarbete.

Uppenbart är att högerregeringen tror att svenska folket består av nio miljoner fårskallar och enbart ett fåtal borgerliga politiker har förstånd nog att besluta över landets framtid och därmed leda fårskocken. Men jag tror att de underskattar svenska folket på ett mycket grovt sätt, mer om det längre ner.

DN Debatt: ”Två överbefälhavare presenterar ny militär samarbetsaxel för Norges och Sveriges regeringar: Vi måste ställa gamla suveränitetsreflexer på huvudet. Sverige och Norge bör samarbeta vid anskaffning av ubåtar, stridsvagnar och annan försvarsmateteriel. Därtill bör vi samordna våra försvarsmakters underhåll, utbildning, övning och doktriner. Möjligheterna till detta är stora redan fram till 2012 och växer sedan framåt i tiden. Ett fördjupat svenskt-norskt samarbete ger möjligheter att effektivisera vår militära styrkeproduktion. Därigenom kan vi stärka vårt gemensamma inflytande i hela det europeiska och euroatlantiska säkerhetssamarbetete, skriver överbefälhavare Håkan Syrén och Norges försvarschef Sverre Diesen som i dag lämnar in en gemensam rapport till respektive lands försvarsdepartement.”

De underskattar svenskarna genom att först låta Anders Borg bli ”osams” med försvars-
ministern om nedskärningar på fyra miljarder. Det var ju det planerade utspel han kom med i Almedalen. Sedan har det varit ytterligare turbulens de senaste veckorna om detta ända till nästa försöksballong släpptes upp
– avskaffandet av allmän värnplikt.

Och nu kommer nästa fas i nednötandet av Natomotståndet hos svenskarna, en artikel på DN debatt. Helt klart är att högerregeringen har tagit hjälp av spindoctors och andra konsulter för att lägga upp en strategi som innebär att vi blir Natomedlemmar innan nästa val. Inte bara är vi med i ”Partnerskap för Fred” utan vi har även trupp i Afghanistan för att hjälpa USA i Kriget mot Terrorismen.

Hur många gånger har jag inte reagerat på borgarnas tal om den ”Euroatlantiska Säkerhets-
zonen”
och idag får jag läsa samma sak i en

debattartikel i Dagens Nyheter. Nu talar man om det ”Euroatlantiska Säkerhetssamarbetet” och tror att folk hemma i stugorna inte fattar ett dugg av vad de håller på med. Det är så förbaskat fult att jag svor som en borstbindare när jag läste artikeln.

Att regeringen backar opinionsmässigt tycks de inte begripa orsaken till alls. Nu beror det inte bara på detta utan även dess ohämmade gynnande av dem som redan har på bekostnad av dem som inte har. Men nu ska högern uppenbarligen, trots befolkningen uttalade Natomotstånd, föra in oss i en militär återvändsgränd. Men först försöker man ljuga i oss att vi ska spara ett antal miljarder på militärutgifterna, och sedan avskaffa värnplikten.

Reinfeldt & Co tror uppenbarligen att alla nio miljonerna är tappade bakom en vagn. Vilken sjuhelsikes stor vagn det måste ha varit i så fall…

Källor: SvD DN SvD2 DN2 SvD3 DN3

Andra bloggar om: , , , , , , , , , ,

[tags]Högerregeringen, Reinfeldt, Nato, Natosamarbete, Spindoctors, Folkförakt, Överbefälhavaren, Högerpolitik, Euroatlantiska Säkerhetszonen, Kriget mot Terrorismen, Politik[/tags]