Skytte får hjälp av ledarredaktionen


Den förr så radikale journalisten Göran Skytte skriver sedan några år kolumner i höger-
tidningen Svenska Dagbladet.


Göran Skytte i SvD:
”Sverige badar i pengar, företagen går urstarkt, arbetslösheten minskar, sysselsättningen ökar, hushållen blir rikare. Ändå pekar opinionskurvorna för regeringen rakt ner. Svenskarna borde göra vågen, men en förkrossande majoritet väljer att istället sympatisera med den rödgröna röra som kokade ihop det tidigare eländet.

I mätning efter mätning lägger man surmulet sin röst på Lars Ohly, språkrören och Sahlin. Senaste mätningen (Demoskop 13/7–6/8) gav 56 procent till de rödgröna, 41 procent till regeringen.

Hur hänger detta ihop? Frågorna är många. Till exempel: har svenskarna blivit galna?”

Att Skytte tror att högkonjunkturen är ett resultat av den samlade högeralliansens regeringsinnehav är mer än beklämmande. Uppenbarligen har han inte förstått att orsaken till högerns kräftgång i opinionen är dess markanta favoriserande av den ekonomiska överklassen på medel- och arbetarklassens bekostnad.

Uppdatering 20/8: Göran Skytte skrev sin lätt raljanta kolumn i SvD på ledarplats den 18:e. Nu inträder samma redaktion till hans försvar eftersom han har fått kritik från bloggarna hos ”kamrat vänster” som redaktionen uttrycker saken.

SvD: ”Och det är klart, om man inte har orkat läsa Skytte till slut är det kanske inte så konstigt att man blir missnöjd. I sin artikel anger han fem hypoteser till att väljarna inte vill ge regeringen sitt stöd i mätningarna, trots att ekonomin går strålande och jobben ökar som aldrig förr. De fem är alla av typen svenskarna har blivit mentalt socialiserade, som Alf Svensson en gång uttryckte saken.”


Han är säkert precis lika arrogant som han ser ut…

När SvD tror att ”kamrat vänster” inte har läst artikeln till sitt slut så undrar jag om det egentligen inte är Skytte själv som – börjar ta slut. Det är kanske att skjuta över målet att kritisera Skytte för hans alster på ledarplats i SvD. Måste man ta hjälp av kamraterna på redaktionen när 36 (!) bloggar reagerar så tyder det på att den egna förmågan brister. Kanske är det dags att helt ignorera Skyttes olika utfall till högerns försvar. Kanske han nu är helt irrelevant?

Menar SvD att Skytte har rätt i att svenskarna blivit mentalt socialiserade så kan det tyda på att det inte bara är den f.d. radikalen och progg-
musikanten Skytte som borde ignoreras…

Källor: Skyttes artikel Ledarbloggen 20/8

Andra bloggar om: , , , , , , ,

[tags]Göran Skytte, Adel, Friherre, Svenska Dagbladet, Inavel, Degenerering, Högern, Politik[/tags]