Den sorglustiga kanotisten

Redan igår pumpades historien ut i tidningarna i Sverige, den saknade kanotistens återkomst, samt den lyckliga hustrun som hade hunnit flytta till Panama.

SvD: ”I mars 2002 försvann han – resterna av en kanot spolades upp på stranden vid Seaton Carew i nordöstra England, och allt tydde på att ägaren – förre läraren och fångvaktaren Darwin – omkommit i en olycka på Nordsjön. Senare dödförklarades han och försäkringsbolaget betalade ut livförsäkringen.

Så i helgen promenerade den nu 57-årige mannen plötsligt in på en polisstation i London och sade att han trodde sig vara anmäld försvunnen, men att han inte visste var han befunnit sig de senaste fem åren…

…Men historien kan ha varit för bra för att vara sann. John Darwin har gripits av den brittiska polisen sedan misstankar uppstått kring försvinnandet.

Ett fotografi, taget i Panama den 14 juli förra året, visar John och Anne Darwin tillsammans i Panama, rapporterar Sky News.”

Men nu verkar det som om hela historien är en anka, låt vara inte med ursprung i de vanliga ankfarmerna inom massmedia. Att John Darwin tappat minnet så fullständigt att han glömt att han i själva verket flyttade med sin hustru till Panama kommer inte heller någon att tro på. I själva verket rör det sig uppenbarligen om ett särskilt taffligt försäkringsbedrägeri.

En tragisk historia, bara resterna av en kanot spolas upp på stranden, kanotisten avhörs aldrig mer. Men nu kommer affären att dra med sig inte bara honom utan även barn och

hustrun. Man kan undra varför han i hela friden söker upp polisen i England, men troligen har hans pass gått ut och myndigheterna i Panama och andra länder kräver numera giltiga identitetshandlingar. Det är möjligtvis skälet till att han återuppstår från de döda.

Att tidningar och bloggare gottar sig i det hela är inte så underligt. Klantiga banditer är nämligen det bästa vi vet för ingenting är så äkta som uppriktig skadeglädje.

SvD DN 1 AB 1 2

Andra bloggar om: , , , , , , , , ,

[tags]John Darwin, Kanot, Kriminalitet, Minnesförlust, Begrägeri, Försäkring, Panama, England, Lärare, Brott[/tags]