Den 11 september


OBS! Detta inlägg är från Bilderblogg, http://bilderblogg.se. Användarnamnet Anders är fel (tekniskt misstag).
Den 11 september 2001 satt jag hemma i soffan och läste en bok. Jag var ledig från jobbet den dagen eftersom jag haft beredskap över helgen. På den tiden hade jag fortfarande TV så jag lät CNN stå på tyst i bakgrunden.

Då bröt man med Breaking News och gick direkt över till livebilder från New York.

En stund senare satt jag och pratade telefon med mina barns mor samtidigt som jag kunde se live hur flygplan nummer två flög in i WTC. Bilden var så förbluffande att kommentatorerna på CNN inte ens kommenterade vad de blev ögonvittnen till.

Tre år senare är inte Manhattans skyline likadan, och inte världen heller..

Enligt mitt förmenande så dog 3000 människor helt förgäves.

Att galningar som Atta, Bin Laden och deras medlöpare lyckas med sina massmord är för djävligt. Men man får aldrig glömma bort att det är USA som utbildat och finansierat Bin Laden och hans anhang i sin strävan att krossa Sovjetunionen.

Det är USA:s mellanösternpolitik som skapat det USA-hat som ligger till grund för dessa galningars agerande.

Nu fortsätter USA, med George W Bush i spetsen, att bekriga Irak utifrån lögnaktiga och falska grunder. Man ljuger systematiskt för sitt eget lands befolkning och ytterligare liv offras, helt till ingen nytta. Man tillåter Israel att behålla sina bosättningar på Västbanken och i Gaza, och tiger still när Sharon bygger sin mur på palestinsk mark..

Den muren bygger USA och Israel mellan arabvärlden och väst, mellan muslimer och kristna. Genom 11/9 kan de fortsätta att dölja att det egentligen är de själva som är angriparna. Det kallas imperialism.

Ill: okänd begåvning