Demonstration mot regeringen 18 september

Svenska folket gjorde ett gigantiskt misstag i förra årets val till Sveriges Riksdag. Det skedde för att man var trött på Göran Persson och hans maktfullkomlighet, bufflighet och kvinnosyn.


När sedan moderaterna
lyckades lura en stor del av väljarkåren att tro att de var något nytt slags arbetarparti så gick som bekant det som det gick. Det dröjde dock inte många månader innan flerparten av de som röstat på moderaterna insåg vad de gjort, något som sedan dess kontinuerligt avspeglats i de opinionsundersökningar som redovisats i media.

Det senaste tricket som högerpartierna försöker med är att de sänker sjukpenningen från 80 till 75 procent. Man gör det enligt uppgift för att begränsa ”utanförskapet”. Det är ett försök till mörkläggning som faktiskt är värt en del respekt. Aldrig tidigare har jag under mitt sextioåriga liv sett en regering som lyckats blåljuga i den omfattning som vår nya högerregering. Cristina Husmark Pehrsson och Fredrik Reinfeldt har listat nio punkter i dagens debattartikel i DN så att de får det att låta som om regeringen hade ett problem, och att de nu löst detta.

Nyliberalen och Stureplansgossen Fredric Federley känner sig föranlåten att ingripa till deras försvar. I DN säger han

FF/DN: ”- Men det här handlar inte bara om ett bortre datum för sjukskrivningen och om att dra åt tumskruvarna på de sjukskrivna, betonar Fredrik Federley, centerledamot i riksdagens socialförsäkringsutskott.

Det här sker samtidigt som konkurrenten SvD berättar om en svårt sjuk man, Kalle Dejemyr, inte längre kan få den för honom livsnödvändiga medicinen för att den är – för dyr. Givetvis låtsas inte Federley om att han har hört talas om detta utan framhärdar i att det inte handlar om att dra åt några tumskruvar för dem som är sjuka. Möjligen är indragningen av Dejemyrs medicin också ett sätt att begränsa ”utanförskapet”. Eftersom åtgärden kommer att förkorta hans liv så kommer detta utanförskap också att förkortas tidsmässigt.


Salladsföretagaren från Stureplan, Fredric Federley

Redan Per Nuder talade om en grupp svenskar i termer som ”köttberget”. Tydligt är att vi nu har att se fram emot en politik som avser förminska detta köttberg på olika sätt och där ordet bytts ut till ”utanförskapet” av den nya regeringen. Vi kan nog förvänta oss att demonstrationerna mot den sittande regeringen den 18 september kommer att bli riktigt omfattande, kanske de till och med närmar sig storleken från början av 70-talet. DN SvD DN2 SvD1 SvD2 DN3 SvD4

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Cristina Husmark Pehrsson, Fredrik Reinfeldt, Fredric Federley, Stureplanscentern, Nyliberal, Högerregeringen, Försäkringskassan, Utanförskap, Köttberget, Per Nuder, Kalle Dejemyr, Val 2010, 18 september, Politik[/tags]