David Letterman får över en miljon om dagen


Nu ska jag avslöja en sak. En sak som jag saknar i mitt TV-lösa liv är David Letterman.

David Lettermans dagliga shower har jag alltid varit förtjust i, så jag reagerar inte nämnvärt över uppgifterna i New York Post att han slutit ett avtal med CBS om minst $30m, eller som tidningen skriver ”norr om 30 miljoner”. Det är först när man betänker hur många program han gör årligen som man klurar till lite på summan. I praktiken får han en miljon kronor per program och det är väl att betrakta som – bra betalt.

Jag har inte en aning om vad svenska programledare kan tjäna men jag minns att jag läste att Lasse Berghagen lär ha tjänat en miljon på en säsong av Allsång på Skansen. Om den uppgiften är korrekt eller inte vet jag inte.

Men vad gör man då om man gillar Letterman och inte har någon TV? Tja, redan en halvtimme efter att hans program sänts på östkusten i USA så finns det på nätet. Antagligen gillar inte CBS eller Lettermans eget produktionsbolag saken men för hans svenska publik betyder det en del. Här i Sverige repriseras hans shower en vecka senare men vill man filtanka så kan man se dem redan innan de visats på västkusten i USA.

Och Letterman får nog ihop till köttbullar ändå..

Andra bloggar om: , , , ,

[tags]David Letterman, TV, CBS, Talkshow, USA[/tags]