Bosse Ringholm ljuger som en häst travar!


Idag har Sveriges Radios Ekoredaktion en stor nyhet på hemsidan: Fotbollsklubb betalade svarta tränarlöner. – ordförande Bosse Ringholm ovetande.

Ekots källor, som har mycket god insyn i fotbollsklubbens ekonomi, uppskattar att Enskede IK betalat ut mellan 400.000 och 500.000 svart varje år – i åtminstone tre år. Det har kunnat ske eftersom klubben också har haft intäkter som aldrig redovisats i bokföringen.

Ringholm, som varit ordförande i fotbollsklubben Enskede IK sedan slutet av 80-talet säger att han inte känner till att några svarta löner ska ha utbetalats. I somras avslöjade Ekot att klubben under flera år låtit bli att betala reklamskatt – trots betydande reklamintäkter.”

Läs om Ringholms affärer!

Den ene ministern nallar en Toblerone och sparkas ur regeringen. Men har man rätt kön så kan man utan vidare strunta i att betala reklamskatt trots att man haft reklamintäkter långt över den skattefria gränsen. Heter man Ringholm så kan man också strunta i att deklarera stugan i Halland, jo att det är skillnad på folk och folk, det vet vi ju. Man behöver inte heller vara en aktiv feminist för att se att ens kön spelar en avgörande roll för hur Göran Persson agerar.

Men hur är det? Om finansministerns idrottsklubb, där han också är ordförande, struntar i att betala reklamskatt, är då inte ordföranden ansvarig? Jo, enligt svensk lag..

Om samma klubb haft intäkter på 4 – 500.000 som aldrig redovisats utan i stället betalats ut som svarta löner, är inte ordföranden ansvarig? Jo, enligt svensk lag..

Och hur det nu än förhåller sig i ansvarsfrågan, att ordföranden varit okunnig om detta som han påstår är en stor och fet lögn! Det vet alla som varit aktiva inom styrelsen i en idrottsförening..