Bloggarnas betydelse inom politiken?


OBS! Detta inlägg är från Jinge. Användarnamnet Anders är fel (tekniskt misstag av Anders).
Nu börjar media skriva om bloggare på allvar. Idag skriver SvD på sidan 23 om den ”Ryggtavla” som Bush gjort, och om bloggarnas reaktion på detta:

(Ryggtavlan finns beskriven även här, längre ner..) :-)

”Frågan restes redan efter den andra presidentdebatten förra veckan. Ett mystiskt veck på ryggen av presidentens kavaj väckte misstankar hos några skarpsynta tittare med datorn påslagen. Presidenten är fjärrstyrd. Han har en radiomottagare på ryggen så att han kan ta emot råd och instruktioner från sina medhjälpare, var ett påstående som snabbt rullade ut på olika hem- och chatsidor på internet. Och så var nätlavinen i rullning.”

Läs artikeln i SvD!

Längre ner i artikeln skriver Lars-Georg Bergkvist:

”En storm i ett vattenglas, kan tyckas. Men det illustrerar samtidigt ett nytt inslag i politiken: Nätets makt över valrörelsen. Internet har blivit ett komplement till de traditionella medierna. Och det gäller för kandidaterna att vakta sina ord. Tusentals så kallade bloggare (web-loggare) följer varenda stavelse som yttras i valrörelsen och är beredda att slå ner på minsta tveksamhet eller ordsnubbling. Och med internet som verktyg får såväl befängda rykten som seriösa sakinvändningar blixtsnabbt spridning till en världsomspännande publik.”

Att SvD tar upp saken, liksom en del andra medier, är kanske inte så konstigt. Jag läste på Det Proggressiva USA en berättelse som hävdade att det redan idag finns över en miljon bloggar.

Och det ökar ständigt.. Men ska man tillmäta bloggarna någon större betydelse? Ptja.. Kanske framöver. Vi har ju redan en valrörelse på gång här i Sverige och visst kommer vi bloggare att följa den med förstoringsglas liksom andra väljare.. :-)

Har ni läst SvD:s eget ”högerspöke” PJ? Han skriver det Reinfeldt tycker egentligen!