Bevare oss för högern!


Nu när sossar och facket sliter med skumma lägenhetsaffärer satsar unghögern framåt..

Ungmoderaterna har valt en ny ordförande som heter Johan Forsell. Han är uttalat kritisk till Fredrik Reinfeldts så omdiskuterade planer på att låta partiet närma sig mitten. Så här skriver SvD om unghögerns stämma:

Johan Forssell – kritisk till att moderaterna lagt sig för nära mitten – valdes till ny ordförande för Moderata ungdomsförbundet på lördagen.

I talet efter valet lovade Forssell, som varit företrädaren Christofer Fjellners vice ordförande, att vara en ideologisk vakthund i förhållande till moderpartiet:

JF: – ”Man får aldrig någonsin kompromissa med sina grundläggande värderingar. Moderaternas största styrka har alltid varit densamma. Att vi är idébundna.”

Nu säger Reinfeldt att tiden då moderaterna vill ha stora förändringar i Sverige ”är i grunden förbi”.

JF: – ”Jag tror Fredrik fortfarande tror på sina egna ord. Välfärdsstaten är en omöjlig konstruktion. Men det här visar hur viktig vår uppgift som ideologisk vakthund är”, sade Forssell.

Reinfeldt svarar:

FR: – ”Men politik bygger på att vinna människors förtroende och det vinner man genom att ha en genomförbar politik som folk tycker ser dem och bryr sig om dem”, sade han.

En viss kritik har han dock fortfarande mot dagens välfärdsstat:

FR: – ”En alltför omfattande välfärdsstat som ger stor bidragsförsörjning åt folk som har arbetsförmåga riskerar att hamna i ett läge där den inte klarar att ge stöd till exempelvis handikappade. Så i en för långtgående bidragspolitik finns en otrevlig effekt.”

Läs i Svd!

Det är inte helt ointressant hur media rapporterar från unghögerns stämma. Det var väl unghögern i Göteborg som nyligen bjöd in den ökända och fängelsedömda nazistledaren Marc Abramsson för att han skulle berätta hur vidriga muslimer är och hur de planerar att skaffa sig världsherravälde.

Marc Abramsson är dömd för misshandeln mot Facundo Unia vid pridefestivalen 2003. Ja, Facundo är ju både gay och invandrare, och sådant kan ju inte en Nationaldemokrat acceptera..

Det handlar om unghögerns lekkamrater, och att den nye ordföranden ska hålla ett öga på Reinfeldt är intressant.

Och vad Reinfeldt egentligen menar med ”Men politik bygger på att vinna människors förtroende och det vinner man genom att ha en genomförbar politik som folk tycker ser dem och bryr sig om dem” får väl språkanalytikerna ägna sig åt framöver om de gitter. Jag gör det inte.

Men vill man veta hur det egentligen skulle bli med en högerregering så kan man studera PJ:s och nu också Johan Forsells åsikter. De behöver inte i samma grad som Reinfeldt snegla på folkopinionen..