Sveriges störste gangster?


Bertel Nathhorsts är troligen Sveriges mest framgångsrike tjuv, i alla fall om man ser till bytets storlek.

Han har under en lång följd av år bedragit oss skattebetalare på MILJARDBELOPP, och idag presenterar Svenska Dagbladet den summa han lurat till sig genom att ta pengar från barn, gamla och sjuka.

SvD: ”- Nathhorsts skalbolags-
affärer går tillbaka till 1988. Sammanlagt har han köpt, fusionerat eller drivit 1 124 bolag i konkurs. Det totala underskottet uppgår till 4 252 560 000 kronor.”

Läs Svenska Dagbladet!

Om t.ex. ”Nisse” haft ett lönsamt företag som tack vare en klok och förnuftig strategi och en massa hårt arbete tjänat ihop en vinst på 100 miljoner, så kan inte ”Nisse” ta ut vinsten ur bolaget hur som helst. Han skulle då tvingas att betala en kraftig inkomstskatt, plus förmögenhetsskatt..

Då har gangstern Bertel Nathhorst, som känt till bolagets kassa på 100 miljoner, erbjudit ”Nisse” 20 miljoner kontant för firman. ”Nisse”, som tycker att 20 miljoner är mycket pengar, har givetvis sett dollartecknen framför ögonen och accepterat budet. Inte så konstigt eftersom Nathhorst säkert har erbjudit sig att betala ut slantarna till någon offshorebank i Karibien..

På så sätt har ”Nisse” lyckats slå ihjäl en hel flugsvärm.

Han får ett mycket fett pensionskonto i ett skatteparadis och Bertel Nathhorst kan ta köpeskillingen ur bolagets kassa…


(- – Varför ser han så glad ut tror ni? – -)

…varpå han själv inkasserar 80 fräscha miljoner.

Olagligt?

Ja visst, självklart!

Men Nathhorst har plockat ut minst 4.252.560.000 på detta sätt. Och var de pengarna finns vet ingen, allra minst skattemyndigheterna.

För nu fungerar Sveriges lag på just det sättet.

Ger du en inbrottstjuv en rejäl omgång pisk om han snott din TV och 500.- från dig så kommer du att både anhållas och kanske också häktas. Men blåser du skattebetalarna på över fyra miljarder så kan du lugnt bo kvar i dina två hela våningar på Villagatan på Östermalm.

(Han HYR nämligen sin 700 kvadratmeter stora våning från ett av sina bolag)

Dessutom får Bertel Nathhorst, i alla fall om Reinfeldt blir statsminister, dra av kostnaderna för sina pigor och drängar…