Avregleringarna och Marknaden..OBS! Detta inlägg är från Jinge. Användarnamnet Anders är fel (tekniskt misstag av Anders).

Avregleringen och marknaden står mig upp i halsen. Idag var jag ute och åkte pendeltåg. Båda riktningarna fick jag åka med något utrangerat tyskt tåg som satts i trafik här i Stockholm. På hemresan blev jag sittande på centralen en stund och får se hur Connex nu oxo börjat med fjärrtågstrafik. I tågsättet gick fyra gamla tyska vagnar från 50-talet..

Avregleringen har bidragit till att landet åter kan kallas *fattigsverige*..

Psykiatrireformen har inneburit att en stor del av de som tidigare fick vård nu är utslängda på gatan. Missbruksvården har kontinuerligt skurits ner sedan 80-talets början. Idag talar Anna Hedborg, som utreder socialförsäkringarna åt regeringen, om att man kanske ska placera försäkringskassans pengar i aktiefonder ”för att folk ska få se vad det kostar”.

Se vad det kostar? Och varför skulle aktiebörsen tillgodogöra sig mer av våra skattepengar? Den har redan fått tokmycket av våra slantar.

Socialdemokraternas kontinuerliga nedmontering av det som kallades välfärdssverige syns idag hur man än vrider huvudet… :-(