Är det Sverigedemokrater som misshandlat Michaela?

En kommentar skrevs på min blogg kvart i elva igår kväll. Det var Nisse som skrev kommentar nummer 16 till bloggposten: “Är AFA-attacken en ANKA?”

Nisse: ”Det är ju inte precis någon hemlighet, även om SD själva inte skyltar med det, att de mottar en hel del hot från människor runt “mer högerextrema” rörelser som Svenska Motståndsrörelsen mfl (sen om det verkligen är det är ju en annan historia). Att Michaela, Kinnunens sambo, dessutom är bisexuell och även engagerad i hbt-frågor gör ju inte precis saken bättre. Hennes frispråkighet har stuckit i ögonen på de renrasiga fosterlandsvännerna tidigare.

Så sent som den 6:e augusti framförde hon skarp kritik mot partiledningen inom SD, Björn Söder specifikt, på sin blog (numera nedstängd, men kan läsas på: http://www.tinyurl.se/745 ).

DN skriver idag tex följande: “avsändaren skriver bland annat att Kinnunen ska “hälsa AFA” när dessa hälsar på honom. I mejlet anges också hans hemadress liksom en beskrivning av huset. “Om du tycker det blir för jobbigt, så kan du alltid lämna dina politiska uppdrag, det finns alltid en möjlighet till detta”. Det kan ju onekligen tolkas rätt olika. Snyftrubriker i kvällspressen är sällan hela sanningen.”

Man kan givetvis inte veta vare sig det ena eller det tredje när det gäller denna kommentar. Men flickan på bilden är tämligen lik den som intervjuades i TV. Och att Kinnunen är densamme råder det ingen tvekan om.

Kommentaren antyder försiktigtvis att denna händelse kan vara riggad av Sverigedemokraterna själva, helt utan vare sig offrets eller Kinnunens medverkan. Men inledningsvis nämns också, som ett annat alternativ, ”Svenska Motståndsrörelsen” som en av de grupper som skulle kunna ligga bakom. Själv vet jag inte om jag egentligen känner till vad som skiljer de högerextremaste grupperna från varandra, om det ens skiljer något. Men påståenden i kommentaren vinner ett visst stöd i länken till bloggen kan jag konstatera.

När det gäller Kinnunens tvärsäkra uttalande om AFA så känner jag mig mer än skeptisk, något som jag gjorde redan från början. AFA består av en samling mer eller mindre anarkistiska ungdomar, men att dessa skulle ge sig på en ung tjej finner jag långsökt. De har så vitt jag vet demonstrerat mer eller mindre handgripligt vid ett antal tillfällen, men jag tycker inte att detta stämmer med deras ”modus operandi”.

Rimligen kommer polisen att utreda detta ner till minsta beståndsdel, och har det varit tre

personer i farten så finns det säkerligen teknisk bevisning eftersom det knappast rör sig om några fullfjädrade kriminella.

Skulle jag sätta odds på trolig förövare så tippar jag mindre än 20 procent AFA, mer än 20 procent internt bråk, och återstående procent på Svenska Motståndsrörelsen och de andra grupperna, vad de nu heter.

Och dessutom, med tanke på att detta knappast är några yrkeskriminella så tror jag att oddsen för att polisen klarar upp det är mycket höga. Jag tänker inte lova att äta upp min gamla keps om det är AFA, men som sagt, nää…

Länken går till Googles cache av bloggen http://poetissan.blogspot.com Michaelas blogg….

Källa: [Michaelas blogg cachad på Google]

Andra bloggar om: , , , , , ,

[tags]Sverigedemokraterna, Olaga hot, Misshandel, Kidnappning, Michaela, Kinnunen, Politik[/tags]