Gud, Bush och barnflickan !?


Ett gammalt tema ur rättegången om Knutbymorden kan ju vara intressant i dessa dagar.

SvD: ”Vanföreställningar är definitionsmässigt alltid psykotiska, hävdade rättspsykiatern Käthe Elmgren som var föredragande när Rättsliga rådet bedömde Sara Svensson…

…Det framgick i hovrätten att Käthe Elmgren även räknade tron på Gud, himmel och helvete som vanföreställningar.”

Läs SvD!

Vi lever ju i ett tämligen sekulariserat samhälle vilket möjligen bidrar till att en uppfattning som den som Käthe Elmgren ger uttryck åt kan uttryckas offentligt. De religioner som härstammar från Abraham är Judendomen, Kristendomen och Islam. Skulle legenden om Abraham vara sann så måste man tveklöst betrakta honom som galen. Att offra sin son är definitivt inte normalt.

I mer verifierbar tid dök Jesus upp och var Guds son. Eftersom han gjorde underverk och trodde sig kunna gå på vatten så råder det knappast någon tveksamhet rörande hans psykiska hälsa. Möjligen var han en bedragare som med olika tricks lurade sina anhängare. Det är svårt att avgöra den saken så här 2000 år efteråt.

När det gäller Mohammed så kan vi i alla fall vara lite säkrare eftersom berättelsen om hur han talade med Gud via ärkeängeln Gabriel antingen är ett rent falsifikat eller också återberättade hallucinationer under påverkan av droger eller akuta psykotiska skov.

Jag tror att de flesta ateister är med mig så här långt.

Men eftersom jag anser mig ha rätt i detta, hur ska jag då ställa mig till en nation som USA där en majoritet går i kyrkan varje helg. Och vars demokratiskt valde ledare, precis som Mohammed, anser sig ha fått ett uppdrag av Gud?

Och sist men inte minst;

– Hur ska Socialstyrelsens Rättsliga Råd ställa sig?

Ska de helt frankt sjukförklara majoriteten av befolkningen i USA och dess president?

Behöver du fler bevis?

Kolla HÄR på Michael Moores kommentar till valresultatet!