Anna Lindh:s helgongloria på sniskan


Aftonbladet fortsätter idag att rapportera om utvisningen som Anna Lindh beordrade. Inte så konstigt med tanke på att hennes helgongloria hamnat lätt på sned. Så här skriver de:

”Polisintendenten (SÄPO) säger att han hade ett erbjudande om en amerikansk ”väntjänst” som skulle möjliggöra verkställighet på ett snabbt sätt. Mötet hos utrikesministern var dagen före verkställigheten av avvisningen den 18 december 2001.

– Så hon drog sig lite grann åt sidan med sina närmaste enhetschefer och diskuterade det här, uppger han för JO.

– Ja det kan ha varit en halv minut kanske och sedan sade hon det här klartecknet till mig att ja, vi kör så. Polisintendenten medger att hans uppgift inte känns ”riktigt bra i och med att Anna Lindh inte finns i dag”.

Han tillägger i förhöret att många var med vid beslutet och att det formellt inte fick fattas av regeringen utan var ett tjänstemannaansvar. Han säger sedan att han tog kontakten som krävdes för att få den amerikanska hjälpen.

Läs i Aftonbladet!

Jag lägger märke till ett par saker. Om en utrikesminister fattar ett beslut om avvisning så är det inget tjänstemannabeslut. Är citatet riktigt så är det en märkbart obildad säkerhetspolis som yttrar sig.

Sedan påstår samme polis att han “hade ett erbjudande om en amerikansk – väntjänst -” och i meningen efter tog han kontakten som krävdes för att få den amerikanska hjälpen.

På en annan plats i artikeln står det “Med ombord på flygplanet var två egyptiska säkerhetsagenter.” Såå..? Amerikanerna var t.o.m. så vänliga att de tog svängen via Kairo för att fiska upp ett par egyptier?

Mystiken tätnar verkligen…

Nu är det läge att regeringen Persson lägger alla papper på bordet!