Djurens Rätt i England


Idag berättar DN om att man infört en lagskärpning i Storbritannien, en ny lag som innebär att djurens rätt tillvaratas betydligt bättre än i Sverige.

DN: ”Tuffare för djurägande plågoandar. Den som låter sin katt bli för fet eller rastar sin hund för sällan riskerar dryga böter och fängelse när Storbritannien inför hårdare djurrättslagar… …Det blir dessutom enklare för myndigheterna att frånta någon ett husdjur och nya straffsatser gör att bötesbelopp på upp till 280.000 kronor eller som mest ett års fängelsestraff väntar den som inte ser till att katten, hunden eller kanariefågeln har det bra.”

En sådan lagstiftning borde även vi ha, och det var väl på gång innan högerregeringen fick makten. Vi hade Djurskyddsmyndigheten eller var den hette. De hade i alla fall som förslag att hästar inte skulle få vara uppstallade ensamma. Det var bra med tanke på att hästar är sociala djur. Egentligen borde varje djurs särart beaktas i lagstiftningen och tiden får utvisa hur långt de kommer med den saken i England.

Tänk om engelsmännen var lika progressiva när det gäller utrikespolitiken..

Andra bloggar om: , , , , ,


Min kattsambo Felin som dagligen får ”kattefnatt” :-)

Artikeln i DN

[tags]Djurens Rätt, Djurplågeri, England, Husdjur, Lagstiftning, Politik[/tags]


7 svar till “Djurens Rätt i England”

  1. För några månader sen var det på TV om ny lagstyfttning i Sverige gällande djurens rätt…vilken innebär att människa har rätt att utnyttja djur sexuellt…! SJUKA LAGAR! Vad skulle engelsmännen säga om det..?
    Men som du sa, det skulle vara fantastiskt om deras utrikespolitik blir lika humanistiskt :-) Dem borde ge hård kritik för Guantanamo där människor lever utan ”animals rights”…men tänk hur långt borta är det ”human rights”.

  2. Ja, och tänk om de var lika progressiva när det gäller vården av sina barn. Brittiskt skolmat är dokumenterat dålig och i många hem serveras undermålig mat. Så skickar man barnen på internat och skaffar sig hund för att ha något att pyssla med…

  3. Engelsmännen har alltid haft starka djurrättsrörelser men sanningen är nog att den svenska djurskyddslagstiftningen totalt sett ligger steget före. Men det är viktigt att verka för en harmonisering i Europa och vi är nog på god väg där. Visserligen är det häftiga straff i England men först förra året infördes till exempel förbud mot kupering av hundar. Rävjakten har varit ett gissel där kampen stått mellan labour och tories.

    Engelsmännen har kvar lagstiftning om tidelag. Det är väl fullt möjligt att vi får tillbaka detta brott eftersom det visat sig att brottet djurplågeri inte alltid kan användas.
    http://kyrkoordnaren.blogspot.com/2007/04/svenskt-och-engelskt-djurskydd.html

  4. BILD KOMMENTAR:
    Felin: ”Jag lärde mig också Jinges kommentarreglerna! Det borde ni göra också!” :-)

  5. Man får inte göra katten fet, men man får äta upp den.
    Var ska vi börja egentligen?

    Vi får inte göra våra barn feta men vi får äta upp dem.

    Från långt håll.
    Aj aj.

  6. Jag vet inte om Djurskyddsmyndigheten gjorde så stor nytta. Läste om alla turer om Skansens krokodiler och då undrar man om dom inte silar mygg…..
    http://www.svd.se/dynamiskt/stockholm24/did_14829282.asp

    Istället för ägna sin tid åt två krokodiler borde man ägna sig åt alla problem med bönder som inte sköter sina kor och hästar. Det har varit ett antal artiklar om kor och hästar som
    inte får omvårdnad.

  7. Mikael W bör kanske titta på Djurskyddsmyndighetens webbplats och titta på vad man faktiskt gjort. Det är helt okej att en myndighet som ska tillämpa en lagstiftning någon gång driver ett ärende som domstolar tycker bort hanteras annorlunda.

    Det är det som kallas rättssäkerhet. Och jag kan lova att kommunernas (för det är inte Djurskyddsmyndigheten) inspektör jobbar på så gott det kan. För det finns mycket skit att rota i när det gäller djurhållning.