Vems ärenden går Pär Brumark i PirateBay-affären?


Personligen är jag mycket tveksam till den verksamhet som bedrivs av The Pirate Bay. Och jag är mångfalt mer misstänksam mot ekonomiska brottslingar som tjänar stora pengar på den sortens agerande.


Realtid.se:
”Daniel Oded berättar att han är den som förvaltar inkomsterna åt Pirate Bay samt äger företaget Random Media. Random Media existerar inte i fysisk bemärkelse utan har endast en brevlåda hos GMG som töms av Heidari. GMG är ett stort schweiziskt-israeliskt finansbolag vars affärsidé är att placera pengarna i skatteparadis.”


Realtid.se:
”– Vi har lurat alla. Pengarna hamnar i skatteparadiset British Virgin Island. Det går att upptäcka om man är smart. Pengarna skickas till ett företag som heter Random Media BVI, där BVI står för British Virgin Island. Svårare än så är det inte, säger Mikael Viborg, jurist hos Pirate Bay.”


Realtid.se är nättidningen
som drivit kampanjen mot ThePirateBay hårdast. Bortsett från de rent journalistiska motiven finns det givetvis också krassa ekonomiska. Det ”lönar sig” att ofta citeras av både papperstidningar och enskilda webbsidor som t.ex. bloggar. När det gäller papperstidningar så minns jag att Svenska Dagbladet hängt på Realtids skriverier om ThePirateBay, säkerligen har ännu fler hämtat fakta, och om inte annat så inspiration från Realtid.se och deras avslöjanden.


Men jag intresserar mig
mer och mer över Pär Brumarks roll i härvan runt TPB. Att han agerar på uppdrag för en lobbyorganisation har han medgett i ett mail till mig, men han är däremot förtegen om vilken organisation det rör sig om. Googlar man på honom ser man att han varit inblandad i avslöjanden om förre Ku Klux Klanchefen David Duke då denne varit i Sverige. Han har också brevväxlat med Johanna Nylander som beskriver hans mail som ”hotfulla”.


Aftonbladet vet att berätta
att han är marknadschef på Eurotrust, ett företag som


Vem är det som betalar Pär Brumarks köttbullar?

arbetar med säkerhetslösningar för internet. Detta i samband med att han varnade för ”elektroniska julkort”. Andra beskriver Pär Bjurmark som en ”omvärdsbevakare”, en tämligen pretentiös beskrivning av någon med ögon, näsa och öron.


Det råder nog ingen större tvekan
om att Daniel Oded, Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm Warg och de andra runt The Pirate Bay är fula fiskar. Samtidigt, och det är viktigt, finns det all anledning att kolla upp dem som agerar i det fördolda i denna affär.


Grabbarna bakom The Pirate Bay
är sannolikt inte de enda fula fiskarna. Den som vet något är mer än välkommen att maila mig. Jag kommer att återkomma i detta ärende..

Andra bloggar om: , , , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Daniel Oded, Fredrik Neij, Gottfrid Svartholm Warg, The Pirate Bay, Kriminalitet, Fildelning, Pär Brumark, Politik, Lobbyorganisation, Upphovsrättsbrott, Skattebrott, Bloggosfären, Internet, Mikael Wiborg, Eurotrust, Politik[/tags]


3 svar till “Vems ärenden går Pär Brumark i PirateBay-affären?”

  1. I mina ögon är Per Brumark en mytoman. Han har påstått att han är någon slags ”hemlig agent” och att det var tack vare honom att tillslaget mot TPB skedde. – Tillåt mig tvivla? – Han är endast en liten människa som försöker få uppmärksamhet och som sprider desinformation.

    Att utmåla grabbarna runt TPB som fula fiskar utan några som hels bevis (endast hörsägen) och utan att dessa grabbar har blivit hörda och dömda i svensk domstol tycker jag är en skandal. – De må ha tjänat pengar på reklam på sin sajt – so what? – De gör miljontals människor glada genom att upprätthålla TPB. – Jag tror inte någon av dessa användare bryr sig att de tjänar pengar på reklam vid sidan om. – Huruvida de har ägnat sig åt något som helst olagligt har inte klarlagts ännu.

    ”Att stjäla andras verk” –
    Förklara gärna på vilket sätt de stjäl? – det är inte dom som lägger ut copyrightskyddat material på sajten – utan det görs av sajtens användare. Så här långt är det inte bevisat att TPB verksamhet är olaglig. – Lägg också märke till att fildelning – i strikt juridisk bemärkelse – INTE betraktas som stöld – utan som en kränkning av upphovsrätten – vilket är något helt annat – vad än Antipiratbyrän vill få dig att tro.

    Det verkar nu som om rättegången mot TPB har lagts i långbänken. – Kanske är åklagaren medveten om att han inte har något ”case” att tala om – kanske det hela bara var ett spel för galleriet för att tillfredställa amerikanska intressens krav? – Att det var amerikanska intressen som styrde och ställde bakom kulisserna är väl ställd utom all tvivel idag? – TPB var uppe och körde igen bara några dagar efter tillslaget. – Man kan fråga sig varför dessa ”fula fiskar” var så rask med att sätta upp TPB igen om de inte trodde på sin sak?

    Istället för att hetsa upp Dig på dessa fjuttigheter – borde Du kanske titta på vad som händer i fildelningens spår. Fildelningen går inte att stoppa – utom om man skapar lagar som noga övervakar och registrerar allt som sker på Internet. Kolla vad Bodström var i färd med att göra – kolla vilka som utreder upphovsrätten och fildelningens vara eller icke vara även efter att han har gått. Demokrati och människans rätt till en personlig sfär kontra mäktige bolags ekonomiska intressen är mycket viktigare ämnen att reda ut än Per Brumarks äventyr i drömvärlden eller grabbarnas eventuella miljoner i något skatteparadis. –

  2. Flyer: ”Att utmåla grabbarna runt TPB som fula fiskar utan några som hels bevis (endast hörsägen) och utan att dessa grabbar har blivit hörda och dömda i svensk domstol tycker jag är en skandal.”

    Jag tror inte heller att fildelningen går att stoppa. Men att dessa skurkar tillhandahåller torrents för att tjäna miljoner på andras arbete parat med det de lyckas tjäna på småflickors fjunika kön gör mig illamående.

  3. Jinge
    ”Men att dessa skurkar tillhandahåller torrents”
    De tillhandahåller inga torrents – de tillhandahåller en (gratis) tjänst – det är användarna av tjänsten som lägger ut respektive laddar hem torrenter.

    ”tjäna miljoner på andras arbete”
    Vems arbete talar du om? – och på vilket sätt tjänar de miljoner på andras arbete? – Jag förstår inte retoriken? – Såvitt jag förstår står du till vänster om den politiska skalan. Hur kan du då försvara upphovsrätten – ett monopol tilldelat en speciell grupp av människor – ett monopol som sträcker sig så långt som 70 år EFTER artistens död.

    Det är de framgångsrika bland dessa i gruppen som tjänar miljoner – ser du en Per Gessle eller en Eva Dahlgren nära ruinens brand? – Varför skall sådana artister – som redan har privilegier (ett kul job – bestämma över sig själva och kunna förverkliga sig själva – få massor med uppskattning mm) långt utöver dem som vanliga svenssons har – tjäna pengar på skivförsäljningen? – Är inte det vad man Marx skulle kalla för ”arbetsfri inkomst”? – När det gäller svenska filmer – är de inte redan till stor del sponsrade av oss skattebetalare?

    För de mindre framgångsrika gör upphovsrätten ingenting att tala om – de flesta av dem omfamnar fildelningen som ett sätt att sprida sin musik och bli kända och på så sätt få fler spelningar istället.

    Smaka sedan gärna på ordet filDELA – sedan mannaminne har ”att dela med sig” betytt något positivt – är det därför så konstig att fildelare inte upplever att de gör något brottslig när de bara delar med sig vad de har på hårddisken?

    ”parat med det de lyckas tjäna på småflickors fjunika kön”
    Låter på dig som om kvinnorna i reklamen är minderåriga – vilket de inte är – annars had grabbarna redan befunnit sig bakom lås och bom. – Sedan kan man naturligtvisst ha personliga synpunkter på kontaktannonserna och det (im)moraliska i det – olaglig verkar det då inte vara – och även andra ”seriousa” sajter har fiskat i grumlig vatten.