Nu har GUD återigen talat med George W Bushs röst


George W Bush har låtit sin stämma ljuda över huvudena på världens befolkning.

Föga överraskande hävdade han att det var USA som räddade Europa undan Hitler och spann därmed vidare på lögnen mot f.d. Sovjetunionen. Men det bedrägeriet är inget som börjat under Bushs tid i Vita Huset. Säkerligen tror de flesta amerikaner att det är en korrekt historieskrivning på samma sätt som våra folkpartister hemmavid och borta på den amerikanska västkusten.

Bush talade om USA:s fortsatta roll i världen och han sade:

”- Än en gång har historien gett USA i uppgift att föra världen närmare fred”.

Han menade att USA är skyldiga världen att fortsätta behålla ledningen och se till att införa frihet överallt. Han riktade sig speciellt till Iran där friheten enligt Bush är obefintlig, och hävdade att USA aktivt ska se till att frihet införs.

Han nämnde inte att verktygen heter kryssningsmissiler och taktiska kärnvapen men tryckte särskilt på att de inhemska verktygen var att avlyssna och spionera på det egna folket och att förhindra att män pussar män och kvinnor pussar kvinnor.

I förbifarten sade han att alla har rätt att vara stolta över att ungdomar inte ägnar sig åt sex.

I sak betyder det inget nytt. Den kristna tok-högern ska låta GUD hjälpa till att hålla folket på mattan, och händerna på täcket.

Och folket är inte bara amerikaner utan det är alla amerikanska undersåtar över hela världen oavsett nationalitet eller religion.

Bush: ”- USA ska leda världen”, och stöveltrampet skrämmer mig..


9 svar till “Nu har GUD återigen talat med George W Bushs röst”

  1. Mja… Det sa han väl inte… Vad han sa var att USA stod för friheten efter kriget och det kan man säga att det är sant.

    Sovjetunionen var det land som verkligen vann kriget och tyskland det land som följdaktningen förlorade. Efter att Sovjetunionen lyckats flytta hela sin industriella stolproduktionenskapacitet till Vladivostok, utom risk för tyskarna, så påbörjade man en enorm produktion. När Tyskland stod på sin topp, under kriget, så kunde man t e x producera hör och häpna upp till 500 stridsvagnar per månad – att jämför med de 2500 från Sovjetunionens sida. Tyskland skulle ha förlorat kriget även om USA inte kom till Europas räddning; men den POLITISKA påverkan som USA hade – den ska inte underskattas. Efter det att Europa låg i ruiner och efter Marshallplanen och NATO fick vi i väst en USA inriktning. Är det så konstigt? Är de bara jag som mins efterkrigstiden här? Fundera vad som hade hänt som hade hänt om USA inte hade blandat sig i kriget. Är det bara jag som mins den efterkrigets kommunistiska expansiva politik? Vad hade hänt med Västeuropa om USA inte hade trätt in i kriget? Hade hela Europa fallit undre den kommunistiska skuggan. Även om man som jag är starkt USA kritisk så ska man inte blunda det historiska faktumet att vi med all sannolikhet hade lidigt svårt under Stalins förtryck – då hade vi kunnat prata om riktigt stöveltramp.

  2. USA, USA; ständigt detta USA…Tiden då USA var en stormakt, eller supermakt, är på väg att bli historia. Några storheter:

    USA har världens i särklass största försvarsbudget (närmare 400 miljarder dollar), vilket utgör ca 50 % av världens totala försvarsutgifter. De har 1,4 miljoner aktiva trupper.

    USA är världens största producent av t.ex. majs, vete, socker och tobak.

    USA:s kulturella inverkan och påverkan är enormt i västvärlden. Exporten av amerikansk musik, filmer och TV-serier är häpnadsväckande. Vidare så dominerar nyhetsrapporteringen av de tre stora nätverken (NBC) National Broadcasting (ABC) Company American Broadcasting Company och (CBS) Columbia Broadcasting System. Vidare (CNN) Cable News Network samt Fox Broadcasting Company och andra kabeltvkanaler. Tillsammans så sätter de dagordningen och därför har det tolkningsföreträde angående ett marknadsliberalt och konservativt synsätt.

    Ekonomiskt är USA otroligt starkt. Hela UE utgör på sin höjd en 25 % av USA ekonomiska kapacitet.

    Men denna dominans håller på att brytas på alla plan. USA:s tillväxt är ca 1 %, vilket skall jämföras med t ex Kina och Indien där vi räknar i tvåsiffriga tal för tillväxten. USA:s dominerande inflyttande kommer gradvis att mattas av. De kommer inte att ha råd att sätta in den ena militära aktionen efter den andra runt mo i världen på egen hand. I USA:s första s.k. Irakkrig ställde EU och framföra allt Tyskland upp med enorma summor, tillsammans med många arabstater. I detta nuvarande attackkrig mot Irak och de militära insatserna i Afghanistan – där fick USA stå ensamt ekonomiskt. Men frågan är vad vi får i stället om nu USA;s inflytande gradvis bryts. Byt ut USA:s världsdominans mot Kinas. Är det den kommunistiska Kina vi vill ha? Är det Kinas icke demokratiska regim som vi vill byta ut mot USA:s? Vill vi ha en kommunistisk och diktatoriskast Kina som den dominerande kraften i värden framöver?

  3. Lite kommenterar till E:

    EUs BNP är högre än USAs nu, eller i alla fall förra året.. $10.6 triljoner jmfrt med USAs $10.4.

    Att kina kommer att dominera i framtiden är något som är mycket möjligt och det är helt vårat egna fel. Kina har visat att fri marknad och diktatur fungerar jättebra ihop och samtidigt som västerländska företag kliver över lik för att få smaka på Kinas marknad så legitimatiserar man Kinas bristande mänskliga rättigheter. Se bara på hur Microsoft, Cisco, Google m.fl. gladeligen hjälper till att censurera internet för regimens skull. Om det är något som Bush-regimen borde gå efter för ”landsförräderi” och ”medhjälp till terrorism” så är det detta svek mot fria och frihetönskande medborgare.

    Någon vis pacifist skall en gång ha sagt ”Krig avgör aldrig vem som har rätt” och det är USA ett utmärkt bevis på det. Dom må vara starkast i det avseendet att dom har starkast militär (det borde dom ju givetvis ha dom spenderar mer än de 30 nationer som kommer efter dom gör tillsammans). Deras ”kultur”, dvs masskonsumtionen, frosseriet, girigheten spelar på människors fundamentala svagheter. Om det det är ”frihet” att äta ihjäl sig på snabbmat så har USAs försvarare rätt när dom säger att USA sprider ”frihet”.

  4. Ekonomiskt är möjligt att du ha rätt? Beror kanske på hur vi räknar; exportinkomster eller BMP?

    Jag fick mina uppgifter om USA vs EU:s ekonomiska kapacitet av någon ”känd” ekonom inför EMU-omröstningen; där det framfördes att vi borde, från ett vänsterperspektiv, ansluta oss till EMU för att bli en ekonomisk motvikt mot USA – i den debatten (från P1) kom uppgifterna!

  5. yabosid:

    ”Kina har visat att fri marknad och diktatur fungerar jättebra ihop..”

    Reagerade lite på denna halvlögn; Det man visar är att fri marknad och diktatur ger mycket högre tillväxt än icke fri marknad och diktatur. Eftersom man går från en så låg nivå sedan tidigare så är den relativa tillväxten mycket stor, men när man kommer upp i närheten av västerländska ekonomiers nivåer i välstånd så kommer den relativa tillväxten givetvis att minska. Och då kommer man att se att fri marknad och personliga friheter ger högre absolut tillväxt.

  6. OK. Rätt ska vara rätt.

    USA räddade halva Europa dvs Västeuropa.
    Sovjet räddade en halva av Europa de med. Det blev Östeuropa.

    I vilken halva blev befolkningen mest räddad?

  7. DET var en bra kommentar Bobbo!! :)

    Man kan givetvis ställa sig den frågan, en klart berättigad fråga. Men är det givet att svaret legitimerar USA:s agerande idag?

  8. Fråga invånarna i de forna öst-staterna? Där de fängslades och fördes bort till Gulagarkipelagen när det försökte begagna sig av samma mänskliga rättigheter som vi i väst tar för givet. Sätt saker och ting i rätt prespektkiv.

    En annan fråga är vad som ger nationer rätt och legitimitet, samt hur nationer bildas!

    Mitt förslag är att stärka FN och de mänskliga rättigheterna. Beväpna FN samt ställ ALLA krigsförbrytare i för rätta.

  9. Svaret på din fråga är: USA räddade halva Euriupa två gånger; först från Wermacht, sedan från Stalinismen.