Den som ropar vargen kommer..


Vargen som strövar runt i Stockholms närområde väcker glädje hos de flesta naturälskare.

Det är inte så ofta vi har så fint sällskap i våra skogar och vore jag själv inte förkyld så skulle jag bege mig ut med kamera och termos och sätta mig i en skogsbacke och vänta.

Varför inte? Chansen är 1 på miljonen men de flesta lottospelare satsar sina surt förvärvade slantar för en sämre chans än så. Ändå till hör jag det lilla fåtal som faktiskt sett varg i naturen, jag får väl trösta mig med det nu när hostan dominerar..

Per Ericsson hade lyckan att träffa på gråben ute på Värmdö. Han hade dessutom den dubbla lyckan eftersom han hade kamera med sig och den som vill se hans bilder kan klicka på länken till Aftonbladet längst ner till höger.

Han säger: ”- Flera personer har frågat om jag inte blev rädd men trots att den befann sig bara någon meter ifrån mig kände jag mig helt lugn..”

Ja de enda som är rädda för varg är det beväpnade gäng som ibland kutar runt i våra skogar. De kallas ”jägare” och de tror alla att vargen planerar att äta upp dem..

De kanske inte tror det egentligen men säger det eftersom vargen gillar älgkött precis som de..

Dessutom kallar dessa patetiska fjantar sig naturälskare, men de vill utrota ett djur som i högsta grad hör till vår svenska fauna..

Länk till projekt Skandulv!


Ett svar till “Den som ropar vargen kommer..”