Varning för Regn i Fjollträsk?


Jag vaknade nyss av en tryckande känsla, och nej, det var inte katten som hade lagt sig på min mage som hon brukar, det var åt huvudet trycket kändes. Jag förstod snabbt att de handlar om ett annalkande åskväder, antagligen av megaformat.[column width=”47%” padding=”6%”]SMHI har utfärdat en ”Varning Klass-1” vilket fick mig att leta fram bilden här till höger, den är tagen då regnet bokstavligen stod som spön i backen. Nu funderar jag på om jag ska bege mig ut i den kommande vätan för att ta några nya genrebilder då busvädret anländer hit till Handen, vi får se.

AB: ”Under natten kommer regnet att vräka ner över Mellansverige. I Stockholm väntas upp till 35 millimeter, vilket har fått SMHI att utfärda en klass 1-varning.

SMHI utfärdat en klass 1-varning för Stockholms, Östergötlands och Södermanlands län inför natten mot söndag. Varningen gäller ”rikligt regn” – upp till 35 millimeter på sina håll.

En klass-1 varning innebär att vädret medför ”vissa risker för allmänheten och störningar för en del samhällsfunktioner”.

– Det här regnområdet rör sig väldigt långsamt, och inuti själva området finns det intensiva celler som gör att det på vissa ställen kommer att regna väldigt mycket, säger Malin Anteros på SMHI.”

Jag såg en av matcherna i Ukraina där man fick intrycket att hela stadionanläggningen skulle regna bort. Domaren bröt matchen och det blev en timmes avbrott för regn och åska. Det såg minst sagt maffigt ut, och det kanske det är också på en TV-skärm, eller så länge man slipper gå ut.

[/column] [column width=”47%” padding=”0″]Regnvarning

Jag vet inte om detta är något som kan skyllas på klimatförändringen, det är möjligt, samtidigt kanske alla tok-regn glöms bort mellan varven, jag vet inte. Men jag vet var regnkläderna finns, och jag vet också hur det känns att sitta inne i goa stugvärmen, vi får väl se vilket det kan tänkas bli.. [/column][end_columns]

it Andra om: , , , , , , , , sr ab dn1 svd1 gp