En riktigt trevlig nyhet!


Siv Wiik och Harriet Svensson heter två kokerskor från en by uppe i Norrland som heter Överturingen. Och visst har Siv och Harriet övertur alltid, plus en hel del skicklighet inte att förglömma.


AB:
”Egentligen letade Siv och Harriet efter blåbär just denna dag.

– Men vi hittade inga och tog istället fram geologhammaren och började leta efter guld. Vi hade tidigare funnit spår av guld i stenar i samma område, säger Harriet Svensson till norska tidningen Dagbladets nätupplaga.

Siv och Harriet hackade loss ytterligare några bitar från berget och skickade in dem till SGU för analys. På kvällen mutade de också in området där de gjort fyndet.”

Nu har de sålt sin inmutning till det kanadensiska bolaget Hansa Resources – för 21 miljoner kronor. Det är en sådan nyhet som gör mig riktigt glad. Lagom mycket äventyr och upptäckarlusta, en hobby som man brinner för, och så plötsligt Jackpott. Har man en bild av att befolkningen uppe i Västernorrland går på Bingo på söndagarna så förmedlas här en helt annan verklighet.


En tanke som slår mig är förstås att trakten säkerligen innehåller de fem stora rovdjuren, men Siv och Harriet verkar inte vara lika ängsliga till sin natur som vissa älgjägare söderöver. De har inte med sig älgstudsare när de är ute på sina geologiska exkursioner.

Själv hittar jag sällan något dessvärre. Men nu i höstas när jag gick en sväng för att se om det fanns några höstkantareller hittade jag dock – en sko. Och så blåbär förstås…

AB Dagbladet

Andra om: , , , , , , , , , , ,

[tags]Siv Wiik, Harriet Svensson, Hansa Resources, Guldgrävare, Överturingen, Geologer, Amatörgeologer, Västernorrland, Blåbär, Varg, Rovdjur, Jägare[/tags]