Terrorattentat i Jerusalem


Det som många har fruktat har tydligen hänt nu. I vart fall om man får tro media, och det är väl lite för tidigt för att tro på alltför mycket.

Jerusalem Post säger att åtta är döda på det judiska seminarium där två personer sägs ha trängt in. Andra uppgifter talar om sju döda, vad som är vad är svårt att veta nu.

Jpost.com: ”Two Palestinian terrorists entered the Mercaz Harav Yeshiva in the Jerusalem neighborhood of Kiryat Moshe on Thursday night and opened fire at students inside.”

Rimligen borde det ha räckt med det elände som Israel ställde till med i Gaza, samtidigt så går det inte att blunda för den desperation som de utsatta palestinierna måste känna. Mellan-
östernkonflikten präglas verkligen av en lång rad tillkortakommanden.

Den vanliga mediedramaturgin kommer sannolikt nu innebära många och stora artiklar om det inträffade, när det var anfallet mot Gaza så tog det från onsdag till fredag/lördag innan media ens skrev om vad som var på gång att hända. Antagligen är de israeliska offren lika skyldiga som de i Gaza, d.v.s. inte alls. I vart fall om inte Mercaz Harav Yeshiva är en av de olagliga bosättningarna i Jerusalem. DN uppger att 35 personer är skadade.

Rawia Morra: ”Samtiliga ledare för bosättar-
rörelsen Gush Amonim verkar ha examinerats från denna skola. Det är alltså bosättarrörelsens lärosäte som anser att bosättningar och militär-
tjänst är en helig plikt, enligt Azmi Beshara just nu.

De två attentatsmännen sköt, en av dem var utklädd till orthodox och den andra till militär. De sköt OCH hade på sig sprängbälte!”

Jpost säger nu (21.48) att gärningsmannen hann sjuta 5-600 skott innan han själv sköts. Antalet dödsoffer tenderar tyvärr att stiga under natten i sådana här situationer.

SvD1 DN12 Dagen

Andra om , , , , , , , , , , , , ,

[tags]Israel, Jerusamem, Attentat, Folkmord, Gaza, Förintelse, Genèvekonventionen, Desinformation, EU, Folkrätten, Mellanöstern, Palestina, Palestinier, Politik[/tags]


55 svar till “Terrorattentat i Jerusalem”

 1. Nej, det är bara vissa som har ”rätt att återvända” efter tusentals år, eller vad det nu sägs vara…
  Palestiniernas ”diasporan” i olika flyktingläger räknas liksom inte.

 2. #18
  Henke,jag såg ditt inlägg ställt till mig först idag.
  Visst, israel lämnade bosättningarna i Gaza 2005 efter fyrtio års ockupation, men behåller sitt järngrepp, kontrollerar allt, vatten och luftrum – och kollektivt bestraffar Gazas 1,5 miljoner invånare med restriktioner som gör det omöjligt för dem att i längden att överleva nom världens största friluftsfängelse.

 3. Sara G …

  Det är väl endast 25% av Gaza som Israel ”lämnade” 2005?

 4. #54
  MX,
  israel lämnade alla bosättningar i Gaza 2005, men området står liksom Västbanken och Golanhöjderna fortsatt under israelisk ockupation. Människorna i Gaza lever instängda och slipper varken ut eller in…