Snart – Ex-kung Carl XVI Gustaf ??


Nu börjar jag undra om inte det kokta fläsket är stekt, Aftonbladet har mer på lager i den affär så började så stillsamt i förra veckan, Anders Lettström gick ut i en debattartikel och sade att han inte hade haft några kontakter med kungen om sexaffären, och inte heller hade betalat några pengar. Nu lägger Aftonbladet fram fakturan och dessutom banköverföringen på bordet så nu är Lettström bevisligen en lögnare i kubik, en man inblandad till nacken i försöken att dölja en skandalös sexaffär.

AB: ”Anders Lettström förnekar att han har godkänt eller betalat någon faktura. Men Aftonbladet kan i dag visa dokument som är mycket besvärande för kungavännen. Fakturan från den utpekade gudfadern existerar – och den är betald. – Pengarna kom in på kontot dagen efter mötet där Lettströms advokat var med, säger Daniel Webb. Kungens nära vän Anders Lettström förnekade i går i en debattartikel i Dagens Nyheter att han skulle ha betalat någon faktura för ett uppdrag att försöka tysta ner källor till kungaboken ”Den motvillige monarken”.

Men Aftonbladet kan i dag publicera ytterligare dokument som är besvärande för Lettström. Aftonbladet har tidigare avslöjat att fakturan för ”Operation Markovic” skickades från utpekade gudfadern Milan Sevos och affärspartnern Daniel Webbs bolag till Anders Lettström. Nu kan vi visa ett kontoutdrag från Procap Security AB:s konto i Danske Bank som bevisar att hela summan på 625 000 kronor betalades in den 17 juni 2011. Som referens för insättningen anges ”Fakturanr 546/avtal” – samma beteckning som på fakturan. Dagen före betalningen hölls ett möte på kontoret hos Daniel Webbs och Milan Sevos advokat Thomas Martinsson.”

Som republikan så ler jag givetvis varje gång ämnet kommer på tal, och i Riksdagen har partierna kommit överens om att man vill se över hur insynen ska fungera när det gäller apanaget till kungen med familj. Det är i och för sig inte speciellt konstigt med tanke på den mängd affärer som tornar upp sig varhelst majestätet vandrar fram, är det inte kaffeflickor, betydligt yngre än hans döttrar, kvinnor som beskrivs som ”proffs” som är hämtade från porrklubbar, så är det mystiska uttalanden och scoutmedaljer till den saudiska diktatorn och despoten Kung Abdullah bin Abdul Aziz.

Jag tror att jag har skrivit det förut, men jag börjar tycka alltmer synd om Drottning Silvia. Det kan givetvis inte vara speciellt lätt att hela tiden få höra om makens amorösa äventyr med betalda kaffeflickor, och inte heller den långa gratisaffär som han hade med sångerskan i Army of Lovers. Till detta kommer dessutom de nu vuxna barnen i familjen, att ständigt och jämt påminnas om dessa skandaler kan inte vara särskilt skojigt. De har visserligen inte något ansvar för saken, men de är direkt berörda eftersom det handlar om deras far.

Nu är det många som vill att kungen självmant ska abdikera och ersättas av Kronprinsessan Victoria, det tycker inte jag, hon kommer dessutom få dras med denna skandal hon med, det slutar inte i och med att kungen lämnar tronen självmant. Kungahuset som institution betraktad är skadat för evigt, allt fler förstår att vi inte ska människor som representerar oss svenskar bara utifrån vilka deras föräldrar är eller har varit.

Jag har nämnt det tidigare, men jag tycker att det finns anledning att återigen påpeka det. Familjen ska givetvis ha anställningstrygghet, de kan få arbeta som guider på de f.d. kungliga slotten och eftersom de har specialkometens när det gäller det kungliga så kan jag tänka mig att vi alla får bidra med en lön på tio till tjugo procent över den vanliga lönen för guider. Dessutom kan de få hyra bostad av den f.d. hovförvaltningen, kanske ute på Djurgården?

it Andra om: , , , , , , , , , , , ab12 ex svd1 dn1


6 svar till “Snart – Ex-kung Carl XVI Gustaf ??”

 1. Nej, Jinge. Jag tycker inte vi skall kungafamiljen några jobb. Inte ens som ett skämt. Vi skall istället ständigt påpeka deras enorma förmögenhet. Och fråga varifrån den kommit? Jean Baptiste Bernadotte var väl inte så rik när han dök upp i Sverige? Där är något om en ö som då såldes till Frankrike och en ränta på försäljningssumman som skulle gå till kungafamiljen. Knepiga affärer alltsammans. Nej, inga jobb som guider och inget mer extra lönepåslag. Någon ersättning kanske de dock skall ha: vi köper dem att sunkigt gammalt gods/slott i Tyskland som avgångsvederlag och bostad.
  Ulla Johansson

 2. Nu har Kalle första chansen i sitt liv att visa riktigt mod och ansvar. Han kan kasta sig på handgranaten och rädda hovet, men är pojken i vuxenkläder man nog att göra det?

 3. Ett litet tips. Inför kommande totalomgörning av delar av huvudstaden kommer det att behövas mången grävmaskinist!:-)

 4. Kul idé, lingon. Problemet är bara att grävmaskinist är ett ansvarsfullt och ofta farligt jobb som kräver omdöme och nykterhet.
  Vet flera exempel på arbetsplatsolyckor där grävmaskiner fallit i sin egen grop, något som majestätet redan visat viss talang för, och maskinisten har dött.
  Turistguide är nog ett lämpligare jobb för ex-kungen.

  • Kanske kan de påtvingade arbets- och livsuppgifterna ha bidragit till att sätta sin prägel på honom? Om han fått välja själv kanske mycket tett sig annorlunda och groparna grävts där de skulle istället? Tror att även jobbet som turistguide om man pådyvlas rollen inte skulle bli så lyckat, så jag lutar nog mer åt grävandet i alla fall.

   Fö är det kanske inte konstigt att arbetsplatsolyckorna ökar med en regering som skär stora bitar ur, och väl helst vill ha bort, värket som ska vaka över arbetsmiljön?!